Grim Tim

Grim Tim

Na liefst 31 Popronde-steden arriveert Grim Tim vandaag, met een fonkelnieuwe single onder de arm, in Amsterdam voor het Popronde Eindfeest in Q-Factory. Een hele prestatie: in 32 van de 41 steden hebben de Eindhovenaren gespeeld, in sommige deden ze ook nog een sessie of een preview, waarmee ze alle kansen benut hebben om zich in de kijker te spelen en aandacht te vragen voor hun succesvolle crowdfundingcampagne. En waarmee ook maar weer eens is bewezen dat bluesy rock goed is weg te zetten tijdens de Popronde. De jongens speelden wel elke show de ballen uit de broek en de glazen van de bar, zoals we onlangs in onder meer Hilversum nog zagen, wat weer een hele goede manier is om zieltjes te winnen.

Oh, en de jongens pakten ook nog even een Gibson-endorsement mee. Het was kortom een bijzonder geslaagd Popronde-seizoen voor Grim Tim, dat van alle bands uit de NMTH-selectie de meeste podiummeters wist te maken. Alleen Jagd kwam in de buurt en laten beide bands vanavond in Q-Factory nu weer op het menu staan: Grim Tim trapt al om 19.30 uur af in de Kelder, dus kom op tijd! Jagd speelt om middernacht op Podium 1, waarna je om 0.30 uur nog Korfbal en/of Tony Clifton (oh, dilemma!) aan het werk kan zien, voordat Charlie & The Lesbians het hele festijn definitief kapot maakt vanaf 1.30 uur. Ook Yasmine, The Hazzah en Mantra spelen en je vindt het programma hier en het tijdschema onderaan.

De crowdfunding voor Grim Tims is inmiddels succesvol afgerond en dus komt die plaat er ook. In december gaat het trio de tweede langspeler opnemen. Vandaag presenteren ze vast de single Lonely But I’ve Got This (die je hierboven hoort) en daar hoort deze ‘clubtour’ bij, want de mannen hebben ook wat mooie supports gescoord:

LONELY BUT I’VE GOT THIS – CLUB TOUR 2017
25-11 // Amsterdam – Q-Factory – Popronde Eindfeest
6-12 // Tilburg – 013 + Inglorious
7-12 // Alkmaar – Victorie + Ten Years After
8-12 // Leeuwarden – Asteriks + The Grand East
29-12 // Nijmegen – Doornroosje + Black Bottle Riot


Tony Clifton op Popronde Sittard, foto: Sharon & Maureen Photography

Tony Clifton op Popronde Sittard, foto: Sharon & Maureen Photography

NMTH-SELECTIE LINE-UP POPRONDE EINDFEEST IN Q-FACTORY:
19.30 – Grim Tim – Kelder
20.30 – The Hazzah – Kelder
22.30 – Mantra – Kelder
23.30 – Yasmine – Kelder
00.00 – Jagd – Podium 1
00.30 – Korfbal – Podium 2
00.30 – Tony Clifton – Kelder
01.30 – Charlie & The Lesbians – Kelder

timetable Popronde AmsterdamDeel dit artikel