The Desmonds op Popronde Eindfeest, foto JessieKamp

We zitten nog steeds een beetje in een rollercoaster met corona. Wat eerst nog een relaxte zomer leek te worden, werd in een luttele twee weken weer omgedraaid vanwege nieuwe besmettingen. Het wordt dus nog even nagelbijtend spannend voor de festivals deze zomer, maar gelukkig is er een grote kans dat het Popronde bespaard blijft. Beginnend vanaf  11 september in Nijmegen zal het tofste, gratis, rondreizende festival van Nederland hopelijk weer op een enigszins normale manier doorgaan. En man, de selectie dit jaar liegt er niet om! We hebben 22 opkomende NMTH-talenten uitgekozen die meer dan 40 steden onveilig gaan maken van september tot en met november. En om even vol kopje onder te gaan in die golf van voorpret, droppen we vandaag traditiegetrouw onze heavy, harde, gruizige Popronde-playlist inclusief 21 van 22 NMTH Talenten! 

2020 en 2021 ineen
Door de coronaperikelen moest Popronde het anders aanpakken. Veel bands hebben tenslotte helaas niet of weinig kunnen spelen vorig jaar, waardoor een groot deel van de vorige selectie gelukkig opnieuw de kans krijgt. Zo zien we bijvoorbeeld nieuwe muziek van Minor Citizen, Prestcold Molly, Total Seclusion, SULTAN. en Andy & The Antichrist terug, die dit jaar weer in de selectie zitten. Een nieuwe binnenkomer in onze Talentselectie is Mayleaf, de hardhittende punkband met een heerlijk vol gitaargeluid.

Nieuwe single The Desmonds
De playlist komt mooi samen met een gloednieuwe track van The Desmonds! 10 september komt hun debuutalbum uit, na eerder al de te gekke EP Dripping in 2020 (die het schopte tot onze Top 10 beste binnenlandse EP’s van het jaar!). En Suffocation is opnieuw weer een heerlijke pot garagepunk, die echter ook laat zijn hoe de heren muzikaal gegroeid zijn. De sound klinkt nog smeriger en scherper met een glansrol voor het haast surfy gitaarwerk en de brutale strot van Rob Schoenmakers.

Van harde metal tot smerige noise: de nieuwe lichting bands!
Een goede tweesplitsing hebben we qua bands uit de vorige selectie en een nieuwe handvol namen. Zo hebben we de verpletterende sludge/post-metal/hardcore band Throwing Bricks straight outta Utreg en klaar om menig café te slopen, evenals de technische death metal van Inferum, de metalcore van Changing Tides en de springerig nu-metal van Frontstreet. Ook qua garagepunk en noise is het goed toeven, van Cloudsurfers tot Kalaallit Nunaat, Deveron tot The Ballet Bombs en meer…Tijd dus om van je vrijdag te genieten, een biertje open te tikken en die playlist hieronder op hoog volume te zetten tijdens de vrijmibo. Houd de Popronde x NMTH Talentselectie in de gaten, en check binnenkort waar ze spelen. Tijdschema’s worden gauw bekendgemaakt via de Popronde website.

 Deel dit artikel