Wildbeast op de Burning Van

Wildbeast op de Burning Van

Ok, we hadden het niet direct verwacht, maar foodfestivals als Rollende Keukens en Lepeltje Lepeltje zijn dus best wel rock ’n roll he. Beter gezegd: het was nogal rock ’n roll om Wildebeast uit te nodigen. De Utrechters, die maandag uiteraard ook in de NMTH x Popronde-selectie zijn opgenomen, hebben de vraatfestijnen helemaal in de fik gezet. Kwestie van de Burning Van parkeren, vuurspuwer en hitsig voedsel ervoor, en die punky rock ’n roll vanaf het dak vlammen. Succes verzekerd. De kakelvers opgediende video voor Boulders moge als bewijs gelden.

Er is alle reden om die video vandaag via NMTH de wereld in te slingeren, want morgen is het zover! En overmorgen ook alweer. Dafuq. Vrijdag 1 juni verschijnt de Ingite EP officieel en nadat je eerder al vier singles had geproefd is hiermee de vijfde en laatste los. En overmorgen dan? Dan presenteren de mannen die debuut-EP in dB’s, Utrecht met support van twee gruwelijke bands: het Zweedse The Kendolls en Belgische WE’REWOLVES. Zaterdag 2 juni dus. Wees daar.

Dit najaar dus meer Wildebeast via de Popronde, maar voor het zover is zie je de mannen nog vaker vlammen. Zo keert hun eigen festival Beastfest op 22 september weer terug in Utrecht (de vorige editie is de Stadstuin compleet afgebroken, check de impressie via de video helemaal onderaan) en verder spelen ze op Eurosjopper Festival (23-6 in Lierop) en Willems Wondere Weiland (7-7 in Amersfoort). Vervolgens gaan ze met hun eigen foodtruck-concept langs Woo Hah! Festival (13-14 juli in Hilvarenbeek), B-Fest (21 juli in Breda) en deze zomer nog tweemaal op Lepeltje Lepeltje in Utrecht en Eindhoven. “Met bands (wij), brandende foodtrucks, skateramps, hiphoppers en motoren. Heel debiel, heel hard en heel erg vet.”Deel dit artikel