Fake Billy @Popronde Haarlem, foto Kim Balster

Fake Billy @Popronde Haarlem, foto Kim Balster

Ja het is donderdag en Popronde tijd! Neem maar van ons aan dat we best een beetje extra enthousiast zijn als de Popronde dan in de thuisstad arriveert. Daar komt bij dat we de laatste vier edities gemist hebben wegens overlap met ADE en dat het speelveld dit keer behoorlijk uitgedijt is. De keuze is reuze en er spelen onder meer vier NMTH selectieleden. Het miezert alleen nog een beetje, maar daar gaan we ook wat aan doen. Toch Popronde Utrecht?

Lars Kroon van St. Tropez

Lars Kroon van St. Tropez @Popronde Heerlen

We beginnen straks in Utrecht meteen goed met de laidback sleaziness van Groningers St. Tropez in HiFi Klubben (als het daar niet als een klok klinkt…), waar je om 20.15 weer binnen moet zijn voor de Rotterdamse noise-act The Lumes (een van de Popronde verrassingen tot nu toe). Dan zou je het even rustiger aan kunnen doen, maar om 21.45 is Nancy Acid in Kafee België wel een aanrader. Evenals Blue Crime in de Bastaard, maar die moeten we skippen, want om klokslag tien staat Grunn shoegazedreampop-formatie Kin in Willem Slok. Wees op tijd, zegt de capaciteit. Daarna kun je mooi nog een stukje Lookapony (Endje garage!) in De Zaak of The Homesick in het nabijgelegen Gegeven Paard meepakken. Elf uur moet je wel weer in Kafee België zijn, want Iguana Death Cult is nog zo’n sensatie uit Rotterdam. Garage surf galore! 45 acts in totaal en afteren vanaf 0.30 in RASA voor danslustigen.

The Homesick komt even kijken bij Iguana Death Cult

Iguana Death Cult @ Popronde Heerlen

Even dat chauvinisme loslaten Griffioen, want vrijdag staat er in Venlo ook een beste Popronde op het menu. We tellen 29 acts, met daartussen liefst 6 bands op de NMTH-route, we BRAHM (rock!) in Pollux de eerste tip. Vergeet Grunn garagecombo Boogie Chillers niet om 22.15 en rockers Life’s Electric (een kwartier later in De Klep) evenmin. Terug naar Pollux dan voor Nijmeegs-Amsterdamse stevige rock van General Midnight (van 23.30 tot midnight?). Nee, snel naar Shannons voor Fake Billy & the False Prophets (23.45) en naar Poppodium Grenswerk voor the Cult, Iguana Death that is. Kun je meteen blijven plakken voor de after met Keljet en Yakumo.

In Dordrecht doet zaterdag zelfs de Albert Heijn mee! Liefst vijf Popronde previews vanaf 12.00 en dan nog zeven previews elders, waaronder driemaal Drunken Dolly; het feest is aan in de Drechtsteden. Dan zijn er nog 27 optredens te zien op twaalf locaties en daarbij mag je dus die duistere noisetrip van The Lumes niet missen: 21.30u in DOOR, Voorstraat 142/144. Afteren doe je in Merz.

Hengelo heeft natuurlijk meer muziek in de aderen dan Jeffrey Spalburg (Hengelo-o-o), zo heeft poppodium Metropool de Twentse stad aardig op de kaart gezet. Daar trapt St. Tropez (wees daar voor de GBTTZ ++ ervaring!) zondag dan ook om 14.30 af. Dan zijn er nog 21 shows om je aan te laven, waarbij we je om 18.30 naar Go Go Kill in De Nul dirigeren, tevens de plek waar Boogie Chillers om 21.15 de Popronde afsluiten! Een half uurtje eerder (20.25) sta je echter nog in De Blauwe Engel te rocken bij Fake Billy & the False Prophets. ’s Middags bevelen we je ook Tamarin Desert (17u) en Icky Pack (16.30) van harte aan.


Popronde Utrecht – donderdag 22 oktober, hele programma hier
19.00u – Santa Fé – Hi-Fi Klubben, Mariastraat 32
20.15u – The Lumes – Hi-Fi Klubben, Mariastraat 32
22.00u – KIN – Willem Slok, Korte Koestraat 2
23.00u – Iguana Death Cult – Belgie, Oude Gracht 196


Popronde Venlo – vrijdag 23 oktober, hele line-up hier
21.30u – BRAHM – Pollux, Parade 68C
22.15u – Boogie Chillers – Vader Klaassens, Parade 67
22.30u – Life’s Electric – De Klep, Keizerstraat 13
23.30u – General Midnight – Pollux, Parade 68C
23.45u – Fake Billy & the False Prophets – Shannons, Parade 69
00.00u – Iguana Death Cult – Grenswerk, Peperstraat 10


Popronde Dordrecht – zaterdag 24 oktober, volledig programma hier
21.30u – The Lumes – DOOR, Voorstraat 142/144


Popronde Hengelo – zondag 25 oktober, hele programma hier
18.30u – go go kill – De Nul, Beekstraat 2
20.45u – Fake Billy & the False Prophets – De Blauwe Engel, Burgemeester Jansenplein 18
21.15u – Boogie Chillers – De Nul Beekstraat 2.Deel dit artikel