SpeakEasy, foto Peter van Hal

We gaan het niet hebben over bands die in een net dubbel in het hart getroffen voetbalstadion een nummertje moeten opvoeren voor airplay, maar geven wel veel liefde voor het dappere Get Jealous. Waar gaan we het wel over hebben dan in deze Popronde-update? Kansen genoeg met dertig acts in de NMTH-selectie immers. Onder meer over de Video van de Week, GRIND, nieuwe Roffadamse initiatieven en Wolfmother.

SPEAKEASY
We hebben weer een nieuwe Video van de Week op nmth.nl en net als vorige week (Paterzonen) tekent een kersvers NMTH x Popronde-talent voor die visuals. In dit geval letterlijk (sorry…), want zo heet de video van SpeakEasy. Stijn Donders tekende voor de productie en TH Producties voor de video. Zaterdag presenteerde de Haagse rock ’n roll- en hardrockformatie de single in de eigen Hofstad in de Zwarte Ruiter, en wel samen met Grenadeers.

SHAEMLESS
Shaemless dan. Die tikten pas ook al een Video vd Week binnen met Beat Up Guy. Zaterdag presenteerden de garagepunks EP IIII in Cinetol, Amsterdam (en het was ‘wild, wilder, wildst’ aan) en inmiddels hebben de Nijmegenaren alweer heel groot nieuws: Ze mogen namelijk de Aussie rockhelden van Wolfmother supporten in een uitverkocht Doornroosje. Fucking gaaf inderdaad.

Vanavond is het ook gaaf, maar dan in Loburg, Wageningen als Shaemless speelt samen met Paracetamøl, that’s right; die gasten uit Arnhem die namens NMTH de Wisseloord Studio’s verbouwden vorige week. Lekker hoor. De jongens zijn op stoom, want vrijdag is het ook al raak. Dan volgt het Nijmeegse deel van de presentatie: In Merleyn, samen met de Utrechtse bengels van Beerbottle Chopsticks (die we ook al supporten deze Popronde!).

SONNDR
SONNDR presenteerde hun plaatje (7″) al op 15 mei. De Rotterdammers spelen lekker veel met die sterke band waarin onder meer ex-leden van Rats on Rafts en Afterveins uitblinken. Nu nodigt SONNDR ons uit voor de allereerste editie van V2_Klub (op 27 juni samen met Smudged Toads). V2_ is een lab en interdisciplinair kunstencentrum, waar je voor € 3,- al los kan gaan.

ZALM
Over recente releases gesproken: ZALM bracht 20 mei de EP ELITAIR EN WELBESPRAAKT uit op het eveneens Eindhovense Barreuh Records. ZALM is niet van de voorzetsel, wel van KAPITALE(N) GRIND. We zijn nu zeer benieuwd hoe het eenmans grindpunk-orkest die frustratiepuntjes live gaat botvieren. Dus komt het mooi uit dat Mike Dobber, de man achter ZALM, Barreuh en A Million Squeaks Will Do You No Harm, uitgebreid met Eindhoven Rockcity in gesprek ging om die en vele andere vragen te beantwoorden.Deel dit artikel