Grenadeers bij de presentatie van de eerste single in dB's, Utrecht

Grenadeers bij de presentatie van de eerste single in dB’s, Utrecht, foto Harry Sibum

Dikke desert rock uit Amsterdam en Utrecht van zes mannen, die onder de naam Grenadeers inslaan en dit najaar onder meer op de Popronde te zien zijn. Dikke kans dus dat ze van de NMTH-selectie deel uitmaken zou je zeggen…en inderdaad! Vandaar dat we je vandaag voorstellen aan Grenadeers en wel middels de fijne clip van Chasing the Stereotype.

GrenadeersChasing the Stereotype is het eerste officiële geluid van Grenadeers, waarmee de mannen medio april naar buiten kwamen. Het is een voorproefje van de debuut-EP, die ze opnamen met niemand minder dan Alain Johannes. De man die producties leverde voor onder meer Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys en Them Crooked Vultures heeft ook met een gitaarsolo bijgedragen aan die EP, maar daarover later meer. Hun muziek typeren ze zelf als de ‘liefdesbaby van Robert Fripp en Josh Homme’.

Grenadeers bestaat uit de drie gitaristen Stijn van Rijsbergen (bekend van Lucas Hamming), Leon Sibum en Vincent Sibum (ex-Faut Haut), bassist Bronco Kuijt (Kid Harlequin), bandleider en drummer Guy Pek en Siep van Rijswijk levert de meeslepende vocalen.



De eerste Popronde-gigs zijn ook al geboekt en met andere livedata onder de video te vinden. Het wachten is op meer boekingen en vooral: die dikke EP die we stiekem al even konden horen.


Grenadeers live:
8 sep De Spieghel, Groningen
17 sep TLH Presents, Huissen
29 sep Cafe Daniels (Popronde), Wageningen
13 nov The Skiff (Popronde), Hilversum
25 nov So What!, Gouda



Deel dit artikel