Switch Bones, foto Max Fransen

Switch Bones, foto Max Fransen

Met een zonovergoten Bevrijdingsdag achter de kiezen en een weersverwachting die nog dagenlang prachtig weer voorspelt, ligt de weg open voor Rokjesdag. Als het aan de Nederlandse alternative rockers van Switch Bones ligt, laten we er geen beenhaar over groeien en roepen we vandaag meteen uit tot Rokjesdag. Hun nieuwe single ‘My Dress’ gaat namelijk vandaag exclusief bij Never Mind The Hype in première, gepaard met een passende videoclip.

In de video presenteert zanger/gitarist Erik van Haaren zich in een strak jurkje, en de (soep)jurken sprongen er op de persfoto ook al uit. Hoe moeten we dit opvatten? Een verwijzing naar het ‘transgender’ thema, wat de laatste tijd nogal een hot topic is? Van Haaren legt uit: “Het nummer (My Dress) gaat over de bevrijding van jezelf. Ik moet eigenlijk altijd wel lachen om van die bands, die zich heel stoer profileren op bandfoto’s. Daarom hebben wij ervoor gekozen ons uit te dossen in jurkjes voor de bandfoto. Een kwestie van jezelf over je schaamte heen tillen en gewoon doen wat je zelf wilt. Een ‘FUCK IT’ attitude hebben. ‘De Jurk’ staat daar eigenlijk symbool voor.”

‘My Dress’ is de eerste single van het aanstaande Switch Bones album (met de voorlopige werktitel ‘Scream Some More’). Op dit album komen dertien nieuwe nummers te staan, en in aanloop naar de release in september brengt het trio vanaf nu iedere maand een nieuwe single uit. De albumrelease zal samenvallen met de eerste Popronde-shows, het concours waarvoor de band afgelopen maand is geselecteerd en waarvoor ze beloven zich van hun allerbeste ‘pop-rondingen’ te laten zien.

Voor die tijd kun je Switch Bones nog diverse keren live zien spelen de komende tijd. Zo staan ze deze vrijdag 11 mei in (hometown) Tilburg in Little Devil, samen met RhinoRino, The Muff en Magnetic Spacemen. En vrijdag 8 juni in De Pul, Uden met Fleddy Melculy. Uiteraard staan ook Minirok (Stramproy) en “Zwarte Cross-dressing” op het menu. Meer data onder de video:

LIVE:
vrijdag 11 mei – Little Devil, Tilburg, w/ RhinoRino, The Muff en Magnetic Spacemen
vrijdag 8 juni – De Pul, Uden, w/ Fleddy Melculy
zaterdag 16 juni – Minirok, Stamproy
zaterdag 30 juni – Hedon, Zwolle, w/ RhinoRino, Magnetic Spacemen en The Muff
zaterdag 14 juli – “Zwarte Cross-dressing”, LichtenvoordeDeel dit artikel