Prestcold Molly, foto Lisanne Lentink

Je let even niet op en opeens ligt daar een fonkelende nieuwe track van Prestcold Molly. Sterker: Het is de debuutsingle van de vier rockers uit het oosten. Hoe die all-starband zo lang onder de radar is… Wacht! Door corona natuurlijk vogel… Anders had deze uit (ex-)leden van Paceshifters, Automatic Sam, Magnetic Spacemen, PAUW en Helm Op! opgetrokken groep natuurlijk al lang kunnen oogsten. Dan had het viertal alleen in Popronde 2020 al minimaal twintig steden aan de zegekar gebonden. Ook namens NMTH uiteraard ja.

Niettemin zijn Jesper Albers, Gerben Bielderman, Michiel Kemper en Seb Dokman nog steeds met Prestcold Molly op een missie. En dus is hier Barricades! Het is een (post-)grungy single die je zo terugslingert naar de hoogtijdagen van de Smashing Pumpkins en Compulsion. Rauwe, alternatieve nineties rock dus, gedragen door de instant herkenbare schurende vocalen van die ene Dokman. Barricades heeft meteen de nodige aandacht gepakt, zo pompte de Popronde de track al over de radiogolven in hun eigen show op KINK.

Verder hopen we Prestcold Molly terug te zien op Popronde 2021 (opgelet selectiecommissie!). We geloven er heilig in dat de Molly’s – zodra het kan – al die underground buzz van ruige shows op onder meer Beastfest, Stone Rock en Popronde (Pre-Party’s) keihard gaan verzilveren.

Meer Prestcold Molly?
Check de volledige show op Club 3voor12 Utrecht van mei 2020:Deel dit artikel