The Desmonds op Popronde Eindfeest, foto JessieKamp

Jawel, ook Popronde heeft onder het hypocriete, willekeurige kabinetsbeleid te lijden. Wat blijkbaar met 70.000 man bij het F1 mag of met duizenden blèrende voetbalsupporters in het voetbalstadion, kan dan weer vreemd genoeg niet met voorzorgsmaatregelen in een kleine zaal. Maar goed, klaagmodus uit en weer door, want vandaag maakt Popronde voor de kick-off Nijmegen een minstens zo goed coronaproof alternatief bekend. Jawel, Popronde gaat gewoon door, partijdig en kapotgelobbyd kabinetsbeleid be damned. Hetzij met een aanpassing: voor slechts 5 euro kun je geheel op gepaste afstand genieten van zo’n 82 acts middels een aanmeldsysteem. Meer info hieronder.

Passe-partout voor 5 ekkies
Chris Moorman, hoofd communicatie, vertelt: ‘de keuze voor kaartverkoop heeft twee redenen, de eerste is dat Popwaarts alle gages betaalt in dit model, naast alle andere kosten die de stichting maakt moet er natuurlijk ook iets aan inkomsten binnenkomen. De andere reden is dat bezoekers in het ticketsysteem hun route kunnen bepalen, aangezien de locaties beperkte zitplekken hebben weten we wanneer een optreden is volgeboekt. Zo ontstaat er geen rijvorming bij de ingang en houden we ook daar het besmettingsgevaar laag.’ Kaarten voor Popronde Nijmegen zijn vanaf vandaag te koop via deze link.

Jubileumboek: 25 jaar Popronde
Om nog een extra silver lining te geven aan de noodgedwongen maatregelen, wordt ook nog eens het jubileumboek van 25 jaar Popronde gelanceerd (waar onze eindredacteur Ingmar Griffioen ook aan heeft meegewerkt). Dit gebeurt bij de officiële opening van Popronde 2021 vindt plaats in De Lindenberg, het cultureel centrum waar Stichting Popwaarts haar eerste kantoor betrok. ‘Henk van der Zand, toenmalig directeur van De Lindenberg was de eerste die iets in Popronde zag, hij gaf ons een ruimte, een computer en zei: ga je gang!’ – zo vertelt artistiek leider Mischa van den Ouweland. Dezelfde Henk van der Zand zal het jubileumboek ‘Ietsjes meer dan 25 jaar Popronde’ uitreiken aan Tweede Kamerlid en schrijver van de nieuwe popnota Peter Kwint en Nijmeegs cultuurwethouder en oud-Popronde deelnemer Noël Vergunst.

#UnmuteUs.
Popronde schaart zich achter Unmute Us, de vreedzame protestmars die komende zaterdag, 21 augustus in verschillende steden wordt gelopen. Met deze mars vraagt de evenementensector de demissionaire regering om heropening, om duidelijkheid. Want als er een sector is die veilig kan organiseren, dan is het de eventsector wel. Laat onze makers, leveranciers, crew, vrijwilligers en ons publiek weer op een veilige manier samenkomen en genieten van cultuur, laat ons dansen, laat ons vooruitkijken. Loop mee op 21 augustus, en check de website voor meer info.

Het programma van Popronde Nijmegen begint om 12.00 uur in Brebl op het Honigcomplex en eindigt om middernacht in Doornroosje. Het volledige programma is te bekijken op Popronde.nlDeel dit artikel