SULTAN. op Popronde Amersfoort, foto Jessie Kamp

Het was een aangename verrassing dat we toch nog de aanvankelijk gesneuvelde Poprondes konden meepakken. Met de afgelopen twee weken bomvolle dagen in o.a. Deventer, Amersfoort en Den Haag, is morgen alweer tijd voor de kers op de taart: het Popronde Eindfeest in Q-Factory! Voor een tientje zie je naast onze NMTH-selectie met Kalaallit Nunaat, SULTAN. en Cloudsurfers zo’n 30 andere acts. Tickets scoor je hier, verdere info lees je hieronder…

De nacht in met Cloudsurfers, SULTAN. en Kalaallit Nunaat
Voor de nachtbraker die van gitaren houdt is de Kelderzaal van Q-Factory de place to be. Om 23.00 en 0:00 zie je daar Kalaallit Nunaat en SULTAN., gevolgd door de messcherpe afsluiting van Cloudsurfers om 3.00 in de ochtend.

Popronde maakt balans op en sluit langste editie ooit af in Q-Factory Amsterdam
Het grootste reizende festival van Nederland sluit deze editie, die begon op 11 september 2021 komende vrijdag af. In Q-Factory Amsterdam passeren 35 acts de revue tussen 19.30u en 04.00u. Naast muziek is er een veiling van verschillende items, de opbrengst gaat naar Giro 555.

Met 857 optredens in 32 steden in 2021 en 205 optredens in de 8 steden die afgelopen maand werden ingehaald kunnen we eigenlijk best spreken van een succesvolle Popronde 2021 – aldus Chris Moorman, hoofd marketing en communicatie van de Popronde. Hoewel het natuurlijk een ontzettende domper was dat we vorig jaar november zo abrupt moesten stoppen wil ik alle acts en coördinatoren een groot compliment geven dat ze het dit jaar weer zo goed hebben opgepakt, dat last minute alle maatregelen verdwenen was meer dan verdiend voor het harde werk en de veerkracht die iedereen heeft getoond. Nu is het tijd om samen het einde van deze langste editie van een Popronde tot nu toe te vieren!

Op 15 april is Q-Factory Amsterdam het toneel voor het Eindfeest. Eenmalig keert de Popronde terug op het oude nest dus, omdat huidige partner Melkweg Amsterdam vanwege het grote aantal verschoven optredens geen ruimte had het hele pand ter beschikking te stellen. In Q-Factory geven 35 van de meest talentvolle acts van het moment hun laatste Popronde optreden, voor ze doorstoten richting de festivals en poppodia. Van songwriters of old-time rock ‘n roll tot punk, hiphop, mistizo en dance, het Eindfeest laat de hele breedte van de Popronde zien, en toont wat er borrelt op livemuziek gebied in het land, welke acts er de komende jaren toe gaan doen.

Een 5-gangen diner, (digitale) date en een origineel script van Rembo&Rembo
Tijdens het Eindfeest wordt een speciale veiling gestart met bijzondere en unieke items, en waarvan de opbrengst naar Giro 555 gaat ten behoeve van de situatie in Oekraïne. Grungepopband Stella veilt een 5-gangendiner, GINGE doneert de outfit die ze droeg in haar clip ‘Knuckles & Keys’, je kunt een date met Groningse hiphop-ster Jadi-D bemachtigen, 3FM Talent KUZKO stelt hun pluche Alpaca-mascotte ter beschikking en Show Pony veilt een contrabasles. Naast deze items bieden bijna alle acts merchandise ter veiling aan, maar het meest bijzondere item is misschien wel het originele werk script van de tv-serie Rembo&Rembo uit 1994. Mét aantekeningen van Theo Wesselo, dit jaar deelnemend onder de naam Acoustic Asshole.

De veiling start op het Eindfeest in Q-Factory maar loopt online door tot vrijdag 22 april.Deel dit artikel