Magnetic Spacemen, foto Jan Westerhof

Magnetic Spacemen, foto Jan Westerhof

Nee natuurlijk niet! Net als jij willen die drie Magnetic Spacemen helemaal niet opgroeien. En waarom ook? Daar is namelijk helemaal geen klap aan. Terwijl als een stel losgeslagen jongeren tekeergaan en onbezorgd heavy muziek maken, beestachtig lekker en bovendien helemaal rock ’n roll is. Gelukkig straalt het garage-grunge-punkende trio uit Tuk dat ook helemaal uit: Verstand op nul, versterker op elf, blik op oneindig en gaaaaaaaaan!

Dat is wel erg simplistisch gesteld, want stiekem zit onder al die lol en spelplezier wel een hoop muziek verstopt. Ook I Don’t Wanna Grow Up is weer een goed nummer, met een pakkende slimme lijn die klinkt als een opgevoerde Hate To Say I Told You So (The Hives). Klabam en of dat werkt. Goede video ook, met een typerende uitsmijter, en die bieden we je hieronder meteen aan.

De timing is weer goud op NMTH… want de opgefokte garage-knullen zijn dit weekend weer op de Poprondes van Eindhoven (vrijdag) en Deventer (zaterdag) te zien! Alle Popronde-data onder de video. Als je wilt weten waarom je die gasten daar moet zien… dan leggen de jongens dat even uit in de Popronde-teaser onderaan. En laten we vooral niet vergeten dat I Don’t Wanna Grow Up op het aanstaande album staat! Die komt op 9 oktober uit en wordt die avond in Hedon, Zwolle gepresenteerd. Wees ook daar dus.

Popronde-gigs:
Eindhoven: 23 sept – Aloys
Deventer: 24 sept – Walhalla
Wageningen: 29 sept – Vreemde Streken
Haarlem: 08 okt – Jongerencentrum Flinty’s
Tilburg: 14 okt – Sounds
Den Haag: 15 okt – Paardcafé
Harderwijk: 16 okt – Nicky’s Inn
Leiden: 27 okt – Dranklokaal De WW
Alkmaar: 11 nov – Heavy (bovencafe podium Victorie)
Sittard: 12 nov – Music Machine
Hilversum: 13 nov – The SkiffDeel dit artikel