pizza knife clipKijk daar houden we van bij NMTH: Popronde-bands die heftige muziek combineren met dierenkoppen en prettig gestoorde clips (zie ook Treehook). En zo doe je dat: Een videoclip heel erg DIY aanpakken en toch een spannend verhaal vertellen, zonder dat het er knullig uitziet. Bij Pizza Knife snappen ze dat. Althans Sjekkie snapt dat, die tekende immers voor de video en montage van dit stratosferische pareltje. Muzikaal gaat het er iets minder conceptueel en zachtzinnig aan toe, hoewel invloeden als ‘Pizza, Punk, Porn, 80’s Hardcore’ prettig aan de oppervlakte liggen. Lekker waanzinnig die kapotte strot delivery van Rutger de Boer ook, terwijl de rest van de Utrechtse band in 2 garagepunkende minuten korte metten maakt met die U.F.O. Pilot.

Uiteindelijk moet de bubbel wel barsten en blijkt de buitenaardse gast meer van een kip fumé weg te hebben. Nice plot twist. Met een mooie rol voor vorkheftruckbestuurder Bob ook. U.F.O. Pilot is te vinden op het gelijknamige debuutalbum van Pizza Knife dat op 11 oktober (vinyl en digitaal) uitkomt via Monster Mash Records. Bestellen doe je door de band een bericht te sturen.

Je kunt Pizza Knife live zien op Popronde Den Haag (14 oktober in PIP), in WSC Skatepark Den Bosch (21 oktober met KIEFF), Popronde Rotterdam (4 november in Bar3), het nu al legendarische Pizza Fest, tevens de releaseshow (2 december in dB’s, Utrecht) en het toffe nieuwe initiatief Tijdelijk Gesticht (9 december in Stroomhuis, Eindhoven).Deel dit artikel