0205 TBA EHG COM PatronaatJa, Roadburn is voorbij en hoewel dat besef pijn doet, blijven er vooral heel veel mooie herinneringen achter. Niet dat het Roadburn-vuur daarmee gedoofd is. We blijven hongerig naar meer en Noord-Holland biedt uitkomst. De tickets voor Stonerfall (19 mei in Alkmaar) zijn net in de pocket en daar komt Patronaat met een dusdanige vijfklapper aan ‘Roadburn-bands’ dat we meteen maar de stadscamping Haarlem geboekt hebben. Je kunt deze zondag al beginnen bij Planet of Zeus (+ Lionize, Storsky) en zo door vlammen via High On Fire (+ Eyehategod, Church of Misery), Elder + King Buffalo en Caspian + Cloakroom naar Russian Circles + SUMAC + Brutus die 27 mei de maand uitblazen.

WIN: Patronaat heeft dus Passe-Partouts in het leven geroepen om je Post-Roadburn depressie te verhelpen. 2×2 passe-partouts voor deze vijfklapper geven we weg. Alles wat jij hoeft te doen is de post op FB te delen en aan te geven, WAAROM jij deze shows nodig hebt in je leven.

Passe-partout in Patronaat, Haarlem voor:
29-04 Planet of Zeus + Lionize + Storsky
02-05 High On Fire + Eyehategod + church of misery
08-05 Elder + King Buffalo
09-05 Caspian + Cloakroom
27-05 Russian Circles + SUMAC + Brutus

Zondag 29-4 – Planet of Zeus (GR), Lionize (USA) en Storksky
Echte goden komen van de Olympus, de berg waarvan oppergod Zeus heerste. Deze Griekse stonergoden dromen van een Planet of Zeus en je krijgt er een stel hele veelzijdige Amerikaanse rockers bij en het NL rockduo dat al van Popronde tot Pinkpop knalde.

Woensdag 02-05 – High On Fire (USA), Eyehategod (USA) en Church of Misery (JPN)
Nieuwe Sleep al gehoord? Trust the hype! Sinds 1998 speelt geweldenaar Matt Pike ook in High On Fire, dat inmiddels ook al een stonermetalinstituut is. Brute package met ook Eyehategod (US sludge-pioniers) en de Japanse doomers Church Of Misery.

Dinsdag 08-05 – Elder + King Buffalo
Boston stonerdoomband zal fans van Sleep zeker bekoren. Laatste album Reflections of a Floating World gooide hoge ogen in de jaarlijstjes en die vorige platen waren ook al zo geweldig, bijna zo geweldig als onderstaande set. Ze nemen ook nog eens de driekoppige King Buffalo mee uit Trumpistan: denk heavy psych meets stonerblues.

Woensdag 09-05 – Caspian + Cloakroom
Amerikaanse post-rockers met een hele goede shoegazevibe: Caspian. De vijf Amerikanen hebben een stel vrienden uit de Relapse-stal meegenomen waar je ‘Oh fuck yeah, wat vettig’ tegen zegt. Cloakroom dus.

Zondag 27-05 – Russian Circles + SUMAC + Brutus
Een van onze favoriete post-metal/rockbands en meesters van instrumentale spanningsbogen: Russian Circles uit Chicago. Absolute must-experience deze. Wat bruter en met ook gruwelijke vocalen is SUMAC, de band van Aaron Turner (ex-Isis, Old Man Gloom). Het Leuvense Brutus maakt dat je er wel echt op tijd wilt zijn voor die mix van post-rock, math, hardcore punk en de vocalen van Stefanie.Deel dit artikel