Operation Hurricane

Al aan het genieten van een lang weekend? Wij in ieder geval wel, hier op NMTH HQ. Genoeg tijd dus om even een mep nieuwe muziek te ontdekken. Dat begon eerder vanmiddag al met de hevig shoegazende Belgen van Pothamus, maar om het Hemelvaartweekend nog een stukje mooier te maken, verzamelden we vier gloednieuwe tracks uit binnen-en buitenland. Waaronder een hallucinante videoclip van 2019 Roadburn-act A.A. Williams, de Haarlemse pseudo grunge van Operation Hurricane, Friese stonerhelden Ganos Lal en Haagse altrockers Inside Electron. Ga er even goed voor zitten en knal dit kwartet bangers er maar eens gauw door heen.

Operation Hurricane – -Undefined-
Dit Haarlemse trio heeft er al zo’n 50 optredens op zitten, waaronder Bevrijdingspop, Patronaat en Paradiso. Flink wat ervaring in een korte tijd dus, gevolgd door een jaar sleutelen aan de sound. Een mengeling tussen altrock, punk en grunge is wat met -Undefined- dan ook de dienst uitmaakt, inclusief pakkend refrein. Qua productie klinkt het net even wat strakker dan hun eerder uitgebrachte singles, en lijkt een jaartje pauze de band zijn vruchten te hebben afgeworpen. Aldus de band zelf: ”-Undefined- gaat over onduidelijke situaties en onzekere tijden waarin je niet weet wat je te wachten staat, en toch de moed proberen te vinden om zonder omkijken in het diepe te duiken. De overtuiging waarmee je dit doet en de mate waarin het lukt gaan altijd in golven, net als de pieken zijn de dalen deel van het proces.” Die single luister je hier:

Ganos Lal – Here’s Your Nickel
De prijs voor het meest vadsige gitaargeluid van Friesland gaat dit jaar waarschijnlijk naar de heren van Ganos Lal. Eerder waren we al te spreken over de sound van hun eerste single Once Upon a Time in the Desert, en met Here’s Your Nickel hebben ze de gitaren opnieuw heerlijk laag hangen. Een donderend staaltje heavy stoner rock die rolt als een tierelier, op standje 11 richting een stampende climax. Of de tekst een ode is aan de meest gehate rockband in de geschiedenis  (‘Now go and get your nickel back’) is een mysterie. Maar we kunnen wel met zekerheid concluderen dat Here’s Your Nickel weinig te maken heeft met Photograph. Beluister die vadsige track hier:

A.A. Williams – Melt
Oh yes! A.A. Williams brengt op 2 juli het nieuwe album Forever Blue uit. En met Melt is daar een nieuw voorproefje, in de vorm van een wel heel hallucinante video. Op Roadburn 2019 blonk A.A. Williams al uit met haar duistere folk en postrock, en met Melt lijkt die lijn voortgezet te worden. En hoe! Een track doordrenkt van een sonische schoonheid, eerst kalm en vervolgens opzwepend, omlijst door de prachtige zang van Williams. Check die vurige video uit via:

Inside Electron – Anyone
Tot slot nog Inside Electron, een viertal Hagenezen die met Anyone een nieuwe single op zak hebben. Lekker in het gehoor liggende alternatieve rock, met een sterk gevoel voor melodie, waar ook het debuutalbum Favourite Dream zich door liet kennen. Check hem hier uit, tezamen met een herbewerking van het nummer 50/50, afkomstig van hun debuut:Deel dit artikel