Pothamus, photo by Gert Stockmans

Tijdens een zeer zonnige Hemelvaartsdag had de NMTH redactie alle tijd en ruimte om een nieuwe Video van de Week uit te zoeken. De interesse wordt veelal – bewust, dan wel onbewust – gewekt wanneer er ergens het label Consouling Sounds betrokken is in het verhaal. Zo ook in dit geval met de Mechelse sludge/postrockers van Pothamus. Vanaf de eerste bastonen van de track Advaita word je meegezogen in een onheilspellende trip, gecompleteerd met oude beelden uit de Prelinger Archives van berglandschappen.

In de winter van 2019 trok Pothamus zich tien dagen terug in de Ardense bossen om hun eerste full length plaat op te nemen. Over de release van dat debuut is nog geen info vrijgekomen, maar de band treedt op 21 mei wel al in het licht met Advaita – een ouder maar tot nog toe onuitgegeven nummer. “Dit nummer uitbrengen voelt voor ons een beetje aan als het afsluiten van een vorig hoofdstuk”, legt drummer Mattias uit. “We hopen dat het nummer voor sommigen tegelijkertijd als introductie kan fungeren; een inleiding tot de aankomende full length. Een einde voor ons, maar een start voor iemand anders”.

Hou voor informatie over Pothamus en de release van het debuutalbum hun Facebookpagina en de website van Consouling Sounds in de gaten. Beluister op Soundcloud nog een aantal andere tracks die ze eerder al uitbrachten.Deel dit artikel