OnhouHoor wie klopt… nee: ramt daar kinderen. Onhou dus en we maken ons nu ernstig zorgen over de levensduur van de poort. We stellen je voor aan een fonkelnieuwe post-metal-/sludgy doomformatie uit het duistere noorden. De Groningers herbergen (ex-) leden van Ortega, Wolvon, Killteam, Lords of Gravity en Grinding Halt en dat verklaart wellicht waarom ze op dit niveau instappen. Er ligt meteen een debuut-EP met twee werken van ruim 10 minuten en die brengt het enigszins misleidend genaamde Tartarus Records vandaag op cassettes in diverse kleuren uit. Verder is de zelfgetitelde release ook te bestellen via de Tartarus-site en dankzij Bandcamp te streamen via je NMTH-platform hieronder.

Maar goed, Onhou dus. De groep wil je met het debuut meesleuren in een desolaat en miserabel post-metal-landschap en je ongemakkelijk laten voelen. “De frustratie van het verliezen van een strijd, waarvan je niet eens wist dat je die voerde, tegen een onzichtbare entiteit die je naar de nederlaag ettert. Maat je hebt geleerd om door te blijven gaan, dat is altijd al de enige optie geweest.” Ok, missie geslaagd; tussen het haarslaan door, voelen we ons best een beetje miserabel.

Tegelijkertijd maakt een fel brandende onrust zich van ons meester, ten gevolge van de pijn fan het gemis van een Onhou liveshow. Maar die etterende wond branden de Groningers dicht op zaterdag 7 april. Dan stellen ze de debuut-EP voor aan het publiek in de Vera downstage (aka kelderbar) met een releaseshow waar ook Project Nefast uit Utrecht zich laat zien.Deel dit artikel