Links- of rechtsom blijven we natuurlijk aandacht besteden aan het Roadburn-programma en vandaag richten we de redactionele pijlen op Of Blood And Mercury. We hebben het Brusselse duo al eerder uitgelicht vanwege releases die ergens tussen dark ambient en duistere triphop zweefden, maar toen waren ze nog niet bevestigd voor het nu door onzekerheid geplaagde Tilburgse festival. In januari kondigde de organisatie aan dat Of Blood And Merucry het debuutalbum zal presenteren middels een mythische Roadburn-trip en hun tweede liveshow ooit. De eerste plaat, tot nu toe is er enkel een EP uit, komt uit via het fijne Consouling Sounds.

Of Blood And Mercury is een spannende samenwerking tussen Brusselaars Olivier J.LW en Michelle Nocon, die we al eerder op Roadburn zagen met respectievelijk Emptiness en Bathsheba. Vergeleken met die acts is de toon nu veel lichter, het is meezweven op melodieuze dreampop, triphop à la Hooverphonic en op de nieuwste single geraken we dankzij de synth ook in eighties discosferen. En toch proef je altijd die onderhuids broeiende dreiging.

De trailer van de nieuwe video maakt ons nog benieuwder naar de liveshow! Hele track vind je daaronder via Bandcamp, pak je meteen ook een vervaarlijk gloeiende liveversie van vorige single Estranged mee. Aanschaffen/steunen doe je natuurlijk sowieso op die Bandcamp-pagina.Deel dit artikel