OBESE met tweede van rechts nieuwe zanger Vladimir Stevic, foto Naomi Noltes

OBESE met tweede van rechts nieuwe zanger Vladimir Stevic, foto Naomi Noltes

Dat was even schrikken toen OBESE aankondigde dat zanger Koos Weel ermee stopt. We zaten twee weken voor de show op Doomstad in EKKO en bovendien wilden de Utrechtse stonersludgers deze maand hun tweede album Anamnesis uitbrengen. Weel zou nog twee shows doen, de plaat werd even uitgesteld en ondertussen kon de zoektocht naar een vervanger beginnen. Geen makkelijke opgave om een frontman te vervangen en zeker niet als die zo z’n brute stempel drukt als we vrijdag weer in EKKO zagen. Wat we ook zagen: Er klom een gast op het podium om samen met Weel de OBESE mic te pakken en die stond meteen z’n mannetje. Verrassing! Het nieuwe boegbeeld was zo snel al gevonden en wat een goede introductie.

Vandaag is ook officieel bekend wie de nieuwe man is: Vladimir Stevic, die we op basis van de stembanden al wilden omdopen in Vladimir Stevig. Hij heeft een verleden in rockband All Comes Down en metalcoverband Pene Corrida en is gretig: “Toen ik die gasten voor het eerst live zag, was ik om. Ik kan niet wachten om als frontman van OBESE het podium op te gaan.”

De nieuwe en oude zanger van OBESE samen op Doomstad #1, foto Rob Sneltjes

De nieuwe en oude zanger van OBESE samen op Doomstad #1, foto Rob Sneltjes

OBESE is zelf ook nogal opgetogen over de nieuwe aanwinst ‘na een lastige maar korte zoektocht’:
“We hadden het geluk dat het muzikaal meteen klikte met hem, en zijn daarom gelijk van start gegaan.

Met het oog op ons tweede album was het voor ons van cruciaal belang dat we snel zouden kunnen beginnen met het opnemen van de vocalen. Het opnemen van een album brengt een bepaalde energie en boost met zich mee voor een band. Die energie moet je vast zien te houden tot en met het laatste deel van het proces. Dit krijg je alleen voor elkaar als het niet te lang stil ligt. Vladimirs directe toewijding en enthousiasme hebben ervoor gezorgd dat die energie gehandhaafd wordt. Je kunt daarom ook snel de eerste track verwachten met daarop zijn vocals.

Wegens de wisseling in bezetting is de release van het aankomende album uitgesteld, maar hij zal er zeker komen in het najaar van 2017.”

Eerste single Human Absract:

Vladimir reageert:
“Toen Quirin (bassist) mij had gevraagd Koos te vervangen, had ik mijn antwoord direct klaar liggen. Er ontstond alleen enige twijfel of ik hier de tijd en energie in kon steken die de band verdient. Die twijfel was al gauw verdwenen nadat ik de masters van Anamnesis (nieuwe plaat) hoorde. Ik kon niet wachten om met deze gasten samen te werken en hoop met mijn vocals, en nieuwe energie, de band verder naar de top te kunnen tillen. Binnenkort komt de single uit met mijn vocalen; ik ben zeer benieuwd naar de reacties van onze aanhang en hoop dat het in de smaak valt. Verder is het gewoon hard werken, veel oefenen, opnemen en vooral heel veel tijd spenderen met de boys. Ik kan niet wachten!”

OBESE op Doomstad #1, foto Rob Sneltjes

Koos is er na Doomstad helemaal klaar mee, foto Rob SneltjesDeel dit artikel