OBESE ANAMNESIS (1024x733)Daar dendert een wel heel dikke nieuwe OBESE-track door de speakers. Dayum, oh dag buren… We zijn natuurlijk niet anders gewend van de Utrechtse stonersludgers, maar het was tegelijkertijd ook al even geleden dat we van nieuwe muziek mochten proeven. Hele fijne verrassing dus toen Human Abstract vanochtend loskwam. En meteen een zeer goed voorproefje van DOOMSTAD op vrijdag 17 februari in EKKO. That’s right people; die dag doopt OBESE onze eerste avond voor black metal, doom, sludge, stoner, drone em meer loodzware en pikdonkere waar, waarna DOOL en Steak Number Eight nog aantreden.

WEES DAARBIJ

Obese Anamnesis_Cover (1) (1024x1024)Human Abstract is in meerdere opzichten een voorproef uiteraard, want het is het eerste geluid van de tweede plaat van OBESE. En als je weet hoe zwaar heftig eersteling Kali Yuga is…kun je nagaan hoe dat uitpakt als ze de zaken nog professioneler en beter aanpakken. Opvolger Anamnesis komt 24 maart uit op Argonauta Records en dus snap je al dat je een maand eerder in EKKO volop nieuw materiaal te horen kan krijgen. Hier rechts zie je trouwens het artwork voor de langspeler, van de hand van Bob Mollema die ook al zulk puik werk leverde voor onze DOOMSTAD-posters.

Wat zegt OBESE er zelf eigenlijk van?
“We zijn trots om Human Abstract te presenteren, een kleine teaser van wat eraan komt. Een appetizer voor het hoofdgerecht. We bereiden ons voor op een hagelnieuwe avontuur (samen met onze broeders en zusters van de Argonauta familie). Voor nu: geniet van de zoete geluiden uit de obscure Hogshed Studios in Utrecht!”

OBESE – Anamnesis wordt op CD/DD uitgebracht door Argonauta Records en is beschikbaar vanaf 24 maart 2017. Daarnaast brengen de Utrechters de plaat zelf uit op 12″ vinyl.Deel dit artikel