Changing Tides

Dat was ons een partij omver geblazen worden in Nijmegen vorig jaar. Jawel, NMTH x Popronde Talent Changing Tides stond in september weliswaar voor een zittend publiek, maar dat nam niet weg dat de metalcoreband het dak eraf blies. En nu hebben die vijf sloopkogels uit het Zuiden des lands, bestaande uit zanger Kasper Wienk, gitaristen Bas van Kampen en Daan van Vugt, bassist Timmy de Man en drummer Wesley de Witt en verpletterende, allesverzengende plaat uit met Impair the Vision. Welke per direct in de première gaat hieronder! 

Changing Tides bracht in 2019 al een self-titled EP uit, die al meteen indruk maakte met niet alleen een krachtig totaalpakket van deathcore en metalcore, maar ook nog eens de heerlijke, kraakheldere productie. Sindsdien is de ster met recht rijzende, niet alleen dankzij brute singles als Silenced en White Eyes, maar ook nog eens covers van K3 en Lil Nas X. Ja, dat lees je goed! Tijdens de pandemie konden de heren flink sleutelen aan de nieuwe plaat, die mooi uitkomt op een moment dat er weer van alles kan.

Impair the Vision
En verdomd, wat is Impair the Vision een frontale botsing van een plaat geworden. Het was op debuut EP al duidelijk dat we te maken hadden met een vijftal getalenteerde muzikanten, maar op Impair the Vision horen we al helemaal een band die uiterst strak op elkaar ingespeeld is. 13 nummer aan totale destructie, die zich echter ook vaak onderscheidt middels atmosfeer, melodie en goede songwriting. Luister bijvoorbeeld eens naar die Oosterse gitaren van Slow Parting of die snijdende samenzang tussen Kasper en Distant-zanger Alan Grnja in Fear of Unbelief. Er zijn hoogtepunten genoeg om op te noemen, van het verstommende Silenced tot de aanstekelijke riffs in There’s Gotta Be Something. Eerder benoemden we al het totaalpakket, en dat is uiteindelijk dan ook wat Impair the Vision zo’n geslaagde plaat maakt: we hebben hier te maken met een vijftal muzikanten die weten wat ze doen middels strakke drumpartijen, technisch gitaarwerk en weergaloze vocalen. De releaseshow van Impair the Vision is vandaag in 013 samen met Reformist, Fists of Time en Frontstreet, tickets via deze link. Vervolgens maar gauw de weg op met deze knaller jongens!

Impair the Vision is vandaag uitgekomen en verkrijgbaar in diverse packages via de webshop van Changing Tides evenals op streaming via Spotify. Blijf op de hoogte van de band en opkomende shows via Facebook en Instagram.Deel dit artikel