Alter Bridge, foto Carlos Amoedo

Alter Bridge, foto Carlos Amoedo

The Sore Losers, foto: Rob Sneltjes

Felle Vlamingen The Sore Losers met een nieuwe, foto: Rob Sneltjes

Het is donderdag en dus is hier weer een uitzending vol met verse, heavy, alternative en deviant to the bone muziek. Met weer opvallend Nederlandse en Belgische muziek, maar eigenlijk zou dat dus al niet meer moeten opvallen. En evenmin dat we openen met een Twentse band die net de debuutplaat presenteerde en de Popronde platspeelt. Verder grotere namen als Alter Bridge, The Answer en We Came As Romans, plus desertrock-legende Mario Lalli met zijn Fatso Jetson, dikke UK rock, dwarse Australische muziek en de eerste Servische bijdrage. Terecht, want Repetitor is een van de bands die je op Le Guess Who? kunt zien volgende maand. De afsluiter is een bijzondere, louterende Japanse post-rocktrip.

In totaal kreeg je al méér dan 24 uur (een vol etmaal!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier.


1. The Grand East – Kiss The Devil
Gisteren presenteerde The Grand East de debuutplaat in Sugarfactory en om te zorgen dat je niet ook nog die dertien Popronde-kansen mist (deze zondag op de NMTH-stage in Estrado, Harderwijk!) openen we deze uitzending met The Grand East. Vergeet die vorige band, deze vijf mannen uit Overijssel hebben een pot bluesy, sweaty rock ’n soul in huis waar je ‘Oh yeah baby!’ tegen brult, en een Hammond, mondharmonica en hele goede frontman om het af te maken. Dit is de opener van de plaat, die bij Goomah Music verscheen.

2. Alter Bridge – Show Me A Leader
Weer een openingsnummer. Sterke nieuwe plaat hoor, die vijfde van Alter Bridge. Wij spraken frontman Myles Kennedy over (het gemis van) superhelden en rolmodellen als Martin Luther King, klimaatsceptici, zijn plots overleden schoonmoeder en hoe de laatbloeier zich vroeger altijd buitengesloten voelde. En over The last Hero uiteraard. 9-11 live in de AB en 10-11 in de HMH, samen met… Kid Harlequin die je straks hoort.

3. Canshaker Pi – Bonox
Best een beetje fan van deze Amsterdamse jongens, die makkelijk tussen Weezer, post-grunge en Pavement switchen, die net twee jaar bestaan en al een set toffe singles en een EP maakten en die Stephen Malkmus strikten als producer voor hun debuutalbum. Dat presenteren ze op Le Guess Who (12-11) en 18-11 in de Oedipus Brouwerij in de hoofdstad. Bonox is het eerste nummer van die plaat.

4. Dinosaur Pile-Up – Friend Of Mine
Zijn we weer met een nummer van een van onze favoriete dubbeldikke rockers. De Engelse rockers van Dinosaur Pile-Up brachten vorig jaar hun derde studio-album Eleven Eleven uit met ook deze single. Net als bijvoorbeeld het titelnummer brengt die ons terug naar de power van Royal Blood, zeker dankzij dat bas-geweld, maar de 90ies alt. rock en de shoegaze zitten er ook aardig in.

5. The Sore Losers – Got It Bad
België is nooit ver weg in deze uitzending lijkt het en dit keer trappen we af met een wat minder complexe, doch pittig rockende vertegenwoordiger. Dit is de jongste single van de recent bij Excelsior verschenen derde plaat en die heeft ook zojuist een video gekregen. Houd de concertagenda in de gaten want de Vlamingen komen vanaf november weer vaak concerteren.

6. Repetitor – Suženi Snovi
Servische muziek op je radio! We leerden Repetitor kennen door aanhoudende berichten van een promotor, waarna we twee woeste meiden en een wildere knaap als speedgaragemonster tekeer zagen gaan in de Spieghel op Eurosonic. Deze nieuwe single is heerlijk noisy en stuwend. Damn. 9 november zie je ze op de Yugofuturism avond met The Homesick en Baby Galaxy in de OT301 en 10 november op Le Guess Who? in Utrecht.

7. The Answer – Beautiful World
De Noord-Ierse hard en bluesrockers komen met hun zesde album weer aan de deur kloppen en dit is de eerste, wat theatraal opgezette single. Langspeler Solas verschijnt 14 oktober via Napalm Records en live zie je ze op 25-11 in De Helling, Utrecht en 04-12 in de Tolhuistuin, Amsterdam.

8. We Came As Romans – Wasted Age
Nieuwe single van We Came As Romans en dus een klap (melodic) metalcore voor je bakkes. De band uit Michigan, US tekende net bij SharpTone Records en na het headlinen van de Warped Tour 2015 zijn ze deze maand mee op Parkway Drive’s Amerikaanse tour.

9. Scott & Charlene’s Wedding – Distracted
Potver wat een lekker dwarse en fuzzy indierock. Het Australische Scott & Charlene’s Wedding hoorde je al vaker en doen die afwisselende man- en vrouwvocalen jou ook ergens aan denken? Sonic indeed. De plaat Mid Thirties Single Scene is uit op Fire Records en ze komen eind deze maand naar de Dutch Design Week in Eindhoven, op London Calling in Paradiso en in Vera en dB’s.

10. Hypochristmutreefuzz – Gums Smile Blood
Ongetwijfeld de meest hiphopplaat tot nu toe op je NMTH x Pinguin on the Rocks. Het Belgische Hypochristmutreefuzz staat niet enkel voor een naam die je niet snel vergeet, ook muzikaal kletsen ze je die impro noiserock nogal memorabel in het gelaat. Gums Smile Blood (clip) hieronder staat op debuutplaat Hypopotomonstrosesquippedaliophobia (= angst voor lange woorden) die 27/1/2017 uitkomt. Live zie je ze deze maand @ DDWMusic, Eindhoven, Patronaat, Haarlem en Zuiderklap Festival in Asten-Heusden.

11. Kid Harlequin – Itch
Kid Harlequin en frontman Julien Graute komen meteen binnen in de harde track Itch, die ook nog eens van een intense, unheimische en wonderschone video is voorzien. Heel professioneel gemaakt die clip en eentje waar je gegarandeerd jeuk van krijgt. Itch stamt van de nieuwe gelijknamige plaat, die de Rotterdamse industrial rockers vanavond! (13-10) presenteren in de V11.


Kid Harlequin – Itch (Official Music Video) from Kid Harlequin on Vimeo.

12. It It Anita – 25 (from floor to ceiling)
Man wat fijn om je een track van It It Anita’s debuutalbum Agaaiin te kunnen aanbieden. Vrijdag 4 november brengen de Belgen deze na twee EP’s en een split met Hypochristmutreefuzz uit via Luik Records/N.E.W.S.. En nadat ze ons op Eurosonic en Stone Rock omverbliezen suggereren we een gang naar de V11 (20-10), Patronaat (22-10) op Altstadt (10-12) voor deze doldrieste Belgische noisers.

13. Aestrid – GT Driver
De albumpresentatie van Aestrid vorige week in EKKO maakte diepe indruk. 12 jaar na de eerste kennismaking was de band rond Bo Menning wederom intrigerend en steengoed en gaf de frontman zich meer dan ooit bloot in een dampende set van 9 kwartier. Hier een wat langer nummer. Laat het een aanzet zijn naar vijfde album Silver, bijvoorbeeld op Spotify.

14. Fatso Jetson – Idle Hands
Vrijdag stond Mario Lalli met zijn zoon Dino en zijn band Fatso Jetson in dB’s en man wat was dat een fijne pot psychdesertrock. Heerlijk jam gebaseerd en met veel gevoel gebracht, net als de plaat Idle Hands, die dezelde dag uitkwam op Heavy Psych Sounds. Hier het titelnummer. Houd de site in de gaten voor een interview.

15. Mono – The Last Scene
We hebben regelmatig primeurs op de site, maar eentje waar we redelijk fier op zijn is het nieuwe album van Mono. De Japanse post-rockers bieden hun negende album Requiem For Hell aan, waarop ze weer heel subtiel richting euforie sturen, een beetje zoals wij je naar het einde van de uitzending hopen te sturen met het toepasselijk getitelde slotnummer. In november te zien met Alcest in Vk, Brussel, 013 en P60, Amstelveen.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel