Fatso Jetson

Palm Desert-iconen Fatso Jetson met een nieuw nummer, album en tour die 7-10 in dB’s stopt

Yes! Weer een uitzending vol met nieuwe en nog nieuwere, heavy en nog heavier, alternative en deviant to the bone muziek. Hoewel de Popronde nog een flink aantal weekends doorraast is er na twee volwaardige Popronde-edities deze week weer een normale ‘Nieuwe Muziek’ aflevering, maar wel eentje met een setje van drie Popronde-acts. Er zijn nog heel wat meer Nederlandse acts te horen, plus twee verse Belgische noise/post-grungers en er is een heus blok van vier nummers met blues-space-psych, waarop het toch algauw een kwartier zweven is.

In totaal kreeg je al méér dan 22 uur speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience en op je bordje. En we gaan gewoon door… Dus gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee!

Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier in onze rubriek.


1. True Widow – Theurgist
Terug bovenaan deze playlist voor een derde draaibeurt en niet voor niks. Wat een geweldige track is dit. In het geval van True Widow lijkt dergelijke zendingsdrang verre van overdreven, want de groep uit Dallas noch deze zeer meeslepende single lijken erg opgepikt te worden. Zonde. Opgelet mensen! Nog een waarschuwing dan: vierde plaat Avvolgere is net uit via Relapse Records en de evenmin misselijke recensie lees je hier.

2. GOLD – Servant
Enigszins in dezelfde sfeer, maar hectischer en doomier is GOLD. Servant is de openingstrack van de overweldigend goede tweede plaat No Image, die al even uit is via Profound Lore/Ván Records. Reden om je nog eens op de Rotterdammers te wijzen, zijn die twee recente, uiterst bedwelmende Popronde-shows en de kansen die je nog krijgt: vrijdag in Den Bosch in P79! En zeker nog in Groningen (Metalcafé de Witte Wolf) en de Tilburgse Little Devil.

3. Alter Bridge – My Champion
Knallen we er even een ‘grote naam’ in. Was u ook zo ingenomen toen Myles Kennedy met Slash op Pinkpop stond en al die GnR-klassiekers van de tongriem liet knallen? En toen leadgitarist Mark Tremonti met soloproject Tremonti voorbijkwam? Mu is het weer tijd voor gezamenlijke band Alter Bridge en dat is allerminst slecht nieuws. Er is net een lyric video los van My Champion en album The Last Hero Out komt 7 oktober uit. Ook staan we 10 november voor het podium in de HMH.

4. Dinosaur Pile-Up – Grim Valentine
Liefhebbers van dubbeldikke rock krijgen een lekkere draai om de orenmet deze Dinosaur Pile-Up. De Engelse rockers brachten vorig jaar hun derde studio-album Eleven Eleven uit en dit was de tweede single. Net als bijvoorbeeld het titelnummer brengt die ons terug naar de power van Royal Blood, zeker dankzij dat bas-geweld, maar de shoegaze zit er ook aardig in, terwijl de zang juist meer van de lijzige Britse school is.

5. Joy – I’ve Been Down
We draaien niet alleen maar hagelnieuwe muziek natuurlijk. Joy leerden we kennen omdat de psychboogierockers met Tee Pee-labelmaatjes Death Alley tourden. Dit is de opener van het album uit april, dat weer actueel is aangezien Joy komt optreden: vanavond (29-9) al in Little Devil, Tilburg! En dan 14-10 op Desertfest, Antwerpen en 15-10 in Bazart, Den Haag.

6. Abdomen – Wrong
Tijd om een beetje te vlammen NMTH-style. Een van onze heetste hangijzersop dat gebied is de Friese formatie Abdomen, waarmee ook nog net een mooi en kwetsbaar interview op de site verscheen. Die gevoelige, serieuze kant van de Leeuwarders komt mooi tot uiting in dit nummer en onderstaande video. Muzikaal is het garagepunk en post-grunge in een noisy jasje. Je ziet Abdomen nog op de Poprondes van Groningen, Haarlem en Rotterdam.

7. It It Anita – The Lux
Zeldzaam hard werden we weggeblazen op Eurosonic en Stone Rock en daar waren weer eens een stel doldrieste Belgische noisers voor verantwoordelijk. Vrijdag 4 november brengt It It Anita na twee EP’s dan eindelijk haar debuutalbum Agaaiin uit en wel via Luik Records/N.E.W.S.. Tot die tijd hebben we vast deze track van een split met Hypochristmutreefuzz voor je.

8. Kapitan Korsakov – Caramelle
Hopla meteen die nieuwe Kapitan Korsakov er achteraan in dit mini Belgische hoekje. De Gentse band, met Raketkanons chefpiloot Pieter-Paul Devos geldt ook als indie/noiserock, maar deze zalige eerste single van album Physical Violence Is The Least Of My Priorities (4-11 uit) doet ons toch vooral aan een potje smerige post-grunge denken.

9. Rats On Rafts x De Kift – Last Day On De Zon
Tweede track die loskomt van de aanstaande plaat van Rats On Rafts x De Kift (Rotterdam post-punk meets Zaandam brasspunk) en Last Day On De Zon komt met een fijne clip. Het selftitled album komt 14 oktober op Fire Records.

10. The Well – Black Eyed Gods
De tweede plaat van The Well is aanstaande! Pagan Science komt 28 oktober op RidingEasy Records. Openingstrack Black Eyed Gods opent ons blokje met heavy psych/blues/70s doom. Het moge duidelijk zijn dat de duellerende mannelijke en vrouwelijke vocalen een voornaam (Black Mountainesque) wapen zijn.

11. SVVAMP – Fresh Cream
SVVAMP kwam 19 augustus al met een selftitled plaat op het Califorrnische RidingEasy Records. Het Zweedse trio jamt zich een weg door klassieke rock, folk en blues en hint opzichtig naar Cream, Thin Lizzy, CCR en Crazy Horse.

12. Fatso Jetson – 48 Hours
Niets minder dan een desertrock-legende die Mario Lalli en zijn band Fatso Jetson. Omdat jullie allemaal die fijne Lo Sound Desrt docu hebben gezien staken we dat pleidooi en gaan over naar de live-aanbeveling: vrijdag 7-10 met Greenleaf in dB’s, Utrecht en die plaat “Idle Hands” komt dezelde dag uit op Heavy Psych Sounds.

13. De Kat – What Time Do We Meet
Verrassend dat De Kat. Niet hoe lekker die psychbluesy sessie van de groep in Jazzcafé De Spieghel klonk, maar wel hoe dat opgepikt werd. Terecht veel liefde voor deze psychedelische Groningers, van wie begin 2017 een nieuw album moet uitkomen.

14. traumahelikopter – Somewhere
En zo nog een Groningse track er achteraan. Welja. Garagerockers traumahelikopter hebben een nieuwe plaat uitgebroed die Excelsior op 21 oktober gaat uitbrengen. Deze single is al even uit en moet het wachten nog altijd verzachten. Breng het aan dat nieuwe spul!

15. Standup ’69 – Come Back
Van dromerige shoegaze noise tot gejaagde psychgarage en rock ’n roll gaat het op de 5×69 EP van Standup ’69. Ditmaal hoor je het nummer Come Back, dat een beetje van beide kanten biedt. Proef vanavond meteeen van de Rotterdammers als ze op Popronde Wageningen spelen: om 22:45 in Daniels aan de Vijzelstraat 10.

16. Mammoth Weed Wizard Bastard – Cithuula
Sluiten we ‘het uur’ weer af met een tergend lange doomtrip? Absoluut, maar schoon dat het is! Wat een mooie mix van doom met engelachtige vocalen. Dweil ons maar op, over bijna zeven minuten dan he. De trip komt van de Welshe psychsludgers met de mooiste naam van deze worp: Mammoth Weed Wizard Bastard. We stelden je eerder aan titelnummer Y Proffwyd Dwyll voor en de hele plaat streamt nu bij Decibel Magazine.


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel