Prophets Of Rage

Prophets Of Rage

Weer een Belgische thema-uitzending? Ja, er gebeurt me daar een partij schoons… Putting the ROCK back in Werchter is hier een hele uitzending met welgeteld één Belgische band en nog in vermomming ook. Maar de hele uitzending is the Shitz, trust us. Als uitsmijter hebben we er nog de nieuwe Ufomammut in gesmokkeld én de nieuwe supergroep rond Mike Patton en Dave Lombardo. Oh jazeker wel.

Verder schieten we uit onze slof met grote namen als Foo Fighters, System Of A Down, Prophets Of Rage, Mark Lanegan, Thurston Moore en The Kills, terwijl Savages, Frank Carter, Royal Blood, Kaleo, Blues Pills en Cage The Elephant de nieuwe generatie vertegenwoordigen. Al dat en meer op de weides in Werchter en wel vier dagen lang: van donderdag 29 juni t/m zondag 2 juli. Waarom we gaan lees je hier en meer Rock Werchter op de site. We mogen ook 2 kaarten voor de donderdag (met Kings Of Leon, Prophets Of Rage, Mark Lanegan, Savages, Arcade Fire e.v.a.) weggeven en doen dat op Facebook.

En natuurlijk vanaf 15.00 op:

LUISTER HIER naar Pinguin on the Rocks

In totaal kreeg je al ruim 53 uur (ruim twee etmalen jawel en ook op Spotify gaat het hard!) speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, zo de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je hier


1. The Shitz – How Long
Hoe kun je een Rock Werchter show beter starten, dan met een Belgische act? The real shit of ehm Shitz. Oftewel Soulwax, dat ook weer met een verrassend goed album kwam, maar op die Belgica soundtrack van 2016 bij tijd en wijlen toch meer met de gitaren vlamt. Ga die film zien trouwens. En Soulwax op die slotdag van #RW17.

2. Mark Lanegan – Beehive
Potver wat een mooie single van Mark Lanegan, die dit jaar toch al zo’n sterke plaat afleverde met Gargoyle. En de danslustigen kunnen we de Andrew Weatherall remix van ruim 9 minuten ook aanraden. Ook daarvoor geldt: “Honey just get’s me stoned.”

3. Royal Blood – Hook, Line & Sinker
Nieuwe Royal Blood is altijd goed en hard! Toch? Jazeker wel. Het Britse rockduo stelt ook op deze nieuwste single niet teleur. Dat wordt blazen op die Belgische weide ook.

4. Savages – The Answer
Van de makers van het beste, zo niet dan toch een van de beste album van vorig jaar. Die stond ramvol prachtige, rauwe en overwegend duistere post-punkparels. Live is Savages helemaal uitgegroeid tot een ijzersterke formatie.

5. Frank Carter & The Rattlesnakes – Lullaby
Zijn we fan van Frank Carter en zeker van deze track, die ons niet in slaap krijgt. Inmiddels ook vaste gast op de grotere festivals en terecht.

6. Foo Fighters – Saint Cecilia
Van de zogenaamde afscheids-EP die vlak na Bataclan uitkwam. Dit titelnummer is niet de harste van die vijf tracks, maar zeker wel een van de mooiste. Prima EP trouwens, terwijl we de Foofs live ook altijd volle bak hebben zien gaan.

7. The Kills – Heart Of A Dog
The Kills ging vroeger wel een stukje harder dan die laatste keer op Lowlands, maar de techniek speelde ze daar ook parten. Van de laatste plaat Ash & Ice werden we weer op meerdere tracks verliefd, waaronder deze treffende.

8. Kings Of Leon – Four Kicks
Uit de tijd dat KoL nog rockte, ok rootsy rockte, maar wel zo aanstekelijk dat we fan waren. Four Kicks was de kickstartende single van tweede album Aha Shake Heartbreak, dat verder ook dikke prima was. Voordat de familieleden ongenadig doorbraken met de Sex On Fires, Use Somebody’s en noem die meezingers allemaal maar op. En voordat ze ruzie kregen en in vier verschillende limo’s naar het Pinkpop-terrein vervoerd moesten worden.

9. Kaleo – No Good
De IJslandse rockband Kaleo is groot geworden, heel groot en al gauw bleek de typering ‘rockband’ niet meer zo’n zekerheidje. Maar de rock- en blueswortels kruipen… Hoe dan ook is deze opener van debuutalbum A/B een heerlijk potje bluesrock ’n roll.

10. System of a Down – Toxicity
We mogen onderhand over Amerika wel weer in termen van Toxicity en Disorder praten. Man man man. Siked wel om System of a Down weer eens te gaan zien. Hoog tijd om er even een knaller van weleer in te gooien! En het verder niet meer over Amerikaanse politiek te hebben.

11. Blues Pills – Lady In Gold
Zweedse rockers op Nuclear Blast. Best wel een 60ies en 70ies vibe en uiteraard de kenmerkende stem van Elin Larsson domineren het titelnummer van de sterke tweede langspeler. Oh ja, ze zijn niet helemaal Zweedse en herbergen de oude ritmesectie van Radio Moscow.

12. Cage The Elephant – Mess Around
Waar is toch die gekke bizarre band gebleven die we kenden van Thank You Happy Birthday? Welnu die maken iets kalmere muziek, die ergens tussen The Black Lips en Kings Of Leon in hangt. Staan toch weer een paar lekkere singles op die laatste plaat. Laten we hopen dat ze live niet around messen en nog steeds de boel slopen.

13. Thurston Moore – Cease Fire
Held! En weer iemand die nooit een blad voor de mond neemt. Heeft inmiddels de uitstekende EP Rock N Roll Consciousness uitgebracht, maar wij blijven graag hangen bij deze fijne single. Met een radio-edit van ruim 6 minuten 🙂

14. Prophets Of Rage – Prophets Of Rage
Wat zeiden we nu over politiek… Fuck it, als iemand die world kan unfucken dan is het Tom Morello wel, dus check die nieuwe single. Die is echter zo vers, dat we vandaag nog even het POR-anthem draaien. Erg mooi ook die ode aan voormalig Audioslave-bandmaat en vriend Chris Cornell. Deze is vers van de pers en raak. Toch best benieuwd naar deze act live!

NIET OP ROCK WERCHTER WEL HARD EN ZWAAR DE MOEITE:
15. Ufomammut – Warsheep

Ja hallo, die nieuwe Ufomammut laten we ons niet door de neus boren. We zijn echt zwaar fan van deze heavy stonerdoomende Italianen en hopen ze onder meer op Soulcrusher Fest II te gaan zien (najaar pas). Warsheep komt met een 7”single en een video en stamt van het aanstaande album 8, dat Neurot Recordings op 22 september uitbrengt.

16. Dead Cross – Grave Slave
En doorpakken met die afsluiters. Dead Cross is een supergroep met Mike Patton (Faith No More), Dave Lombardo (Slayer, Testament, Suicidal Tendencies), Justin Pearson (The Locust) en Michael Crain (Retox). En Dead Cross is superheavy en hard. Het zelfgetitelde album verschijnt 4 augustus op Ipecac Recordings (het label van Patton).


Alle muziek die we op Pinguin Radio draaiden (voor zover op Spotify) in een playlist:Deel dit artikel