Canshaker Pi, foto: Nick Helderman

Canshaker Pi, foto: Nick Helderman

NMTH vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #26! Die uitzendingen zijn goed voor in totaal méér dan zeventien uur speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je in onze rubriek.


♦︎ 1. Canshaker Pi – The Naked Flower Of The Wiz 1
Jeetje, komen die gastjes van Canshaker Pi met weer een sterke nieuwe track. Pfff. Ruwe indierock-parel van anderhalve minuut hoor. En wat we er altijd al in dachten te horen, klopt ditmaal echt: Pavement heeft er een hand in. Pavement-frontman Stephen Malkmus produceerde de nieuwe EP For Ed (nu uit op Excelsior, luister op Spotify) en het aanstaande debuutalbum (najaar op Excelsior). Op 2 september staan de Amsterdammers op Into The Great Wide Open.

Zig Zags♦︎ 2. Breaking Levees – Dump
Gewoon nog een Amsterdamse track er achteraan in dit radiouur? Ja hoor, een beetje chauvinisme is ons niet vreemd natuurlijk, maar we kiezen hier echt op kwaliteit. De nieuwe track van Breaking Levees, woensdag gepresenteerd in Paradiso, is namelijk weer steengoed. Dump dus. De komende tijd is de band onder meer op Pleinpop Schijndel, Wildernis Festival (Leiden), Plato Planet in Groningen en het Zwolse indie festival Let’s Get Lost te zien.

♦︎ 3. The Iron Eye – Just Started
Tijd voor dikke rawk & roll en daarvoor kijken we dit keer naar Brisbane, Australia. The Iron Eye is in ieder geval ‘just started’ in ons vizier en dat stellen we nu scherp op: de aanstaande EP “Foreign Bodies”.

♦︎ 4. Zig Zags – They Came for Us
Rauwe onversneden punk, thrash en stonerrock van Zig Zags uit Los Angeles. En wat een dikke, instant classic riff heeft They Came For Us… Fak! Daar kunnen we wel 6 minuten naar luisteren en jij dus ook. Album Running Out Of Red kwam eind mei al uit op Castle Face Records (van Thee Oh Sees’ John Dwyer). Beter nieuws? Op 15 oktober staan ze met Dead Ghosts in het Stroomhuis in Eindhoven en 27 oktober in Oedipus Brouwerij in Amsterdam.

♦︎ 5. Baby Woodrose – 21st Century Slave
Deense psych van verduveld hoog en verslavend niveau. Baby Woodrose mengt dat met garage, stoner en southern tot een heel eigen mengsel. 21st Century Slave is de tweede single van het album Freedom, dat 16 september op Bad Afro Records zal uitkomen.

♦︎ 6. Apologies, I Have None – Wraith
Stukje indie emocore uit de UK, waar ze daar van houden. We draaiden Apologies, I Have None al eerder en herkennen die goede dynamiek weer in Wraith. De band komt eind augustus met album Pharmacie op het Duitse Uncle M Music en tourt in het najaar door ons land, waar Sugarfactory, Amsterdam (15-10) en Dynamo, Eindhoven (16-10) worden aangedaan.

♦︎ 7. Mozes and the Firstborn – Crawl
Zo die nieuwe Mozes and the Firstborn is een slowburner hoor. Langzaam op gang komen en dan heerlijk meeslepen, dat kunnen die Eindhovenaren wel. Crawl is alweer de derde single van het langverwachte tweede album van Mozes and the Firstborn. Die plaat heet ‘Great Pile of Nothing’ en beleeft de release op 2 september bij Top Notch. Je ziet de band dan op het Vlielandse festival Into The Great Wide Open, waarna een club- en Europese tour volgen.

♦︎ 8. Creepy Karpis – Osiris
Ruwe garagerock en psych uit Groningen en Zwolle: Creepy Karpis heten ze en wij zetten zwaar in op deze jongens tijdens de Popronde dit najaar! Vijf boekingen and counting… Popronde-tip hierrrrr. Als je net Thee Oh Sees hebt gezien, weet je waar deze jongens die verslavende mosterd halen. Begin september verschijnt de EP ‘Oh So Happy’ op cassette bij het Haarlemse label Geertruida.

♦︎ 9. SVVAMP – Oh, Girl
Vorige week kwam de self-titled debuutplaat van het Zweedse trio SVVAMP uit bij RidingEasy Records en draaiden we al prijsnummer Burning Down. Deze week pakken we de kans om je nog een fijne classic 70ies rocktrack te laten horen, nu iets langer en met sexy vocalen.

♦︎ 10. Cold Pumas – Murmur of the Heart
Lekker dromerige track van Cold Pumas, dat verder in post-punk en noiserock handelt. De groep uit Brighton en nu Londen heeft het tweede album af. ‘The Hanging Valley’ komt 26 augustus uit bia Faux Discx/Gringo Records/NEWS.

♦︎ 11. True Widow – Entheogen
Vorige week openden we met de prachtige nieuwe True Widow track Theurgist. Entheogen is de vorige single, die we tijdens onze vakantie misten en je niet wilden onthouden. Er zit een Sonic Youthesque spanning in de zang en gitaarlijnen, waar we heel hard op gaan. De groep uit Dallas brengt vierde plaat Avvolgere op 23 september uit via Relapse Records.

Devil Makes Three♦︎ 12. The Devil Makes Three – Champagne and Reefer
Yeeeeehaaaaa! The Devil Makes Three, twee gitaristen en een bassiste uit New England, pakt die roots (ragtime, hillbilly en bluegrass) in een opwindend punkjasje. Het nieuwe album “Ruin & Redemption” komt 26 augustus uit via New West/PIAS.

♦︎ 13. Against Me! – 333
Na weer een slappe show van Brian Fallon op Lowlands verlang je toch terug naar de meer gedreven dagen van diens Gaslight Anthem. Welnu Against Me! houdt die waakvlam meer dan brandend. Sterker: de rootspunk van de groep rond Laura Jane Grace komt binnen. Album Shape Shift With Me op 16 september, live: 13 december in Melkweg, Amsterdam.

♦︎ 14. Telepathy – Cystine Knot
Dit worden de heftigste 6 minuten van je radio-dag, een intense luisterervaring waar je ongetwijfeld gesterkt – en met opgerekte nekspieren – uit zal komen. Telepathy heeft genoeg tempowisselingen ingebouwd om Cystine Knot berespannend te houden. En dat is knap voor instrumentale muziek. We willen weleens zien of de sludge/post-metalband uit Colchester live ook zo strak voor de dag komt en dat kan 7 en 8 september met Belgische shows in Le Garage, Luik en Antwerp Music City. Op 10 september staan wij op Incubate voor hun podium en als dat misloopt, dan zijn we 11 september zeker present in OCCII, Amsterdam.

♦︎ 15. Spirit Adrift – Form and Force
Afsluiten met een 7 minuten durende tour de form and force. Heerlijke psych en classic rock van Spirit Adrift. De Amerikaanse groep bracht op 12 augustus het album ‘Chained to Oblivion’ uit via Prosthetic Records.Deel dit artikel