Palm Desert icons Kyuss

Palm Desert icons Kyuss

NMTH vs. Pinguin Radio: Nieuwe Muziek #24! Die uitzendingen zijn goed voor in totaal méér dan vijftien uur speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, gooi die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van de vorige weken, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Never Mind The Hype vs. Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je in onze rubriek.


Purling Hiss - High Bias

Purling Hiss – High Bias

♦︎ 1. Drive Like Maria – Deep Blue
Altijd goed om deze uitzending met Drive Like Maria te beginnen. De NL-Belgische stonerrockers bouwen op naar het derde studio-album met een drieluik van EP’s. De tweede – Preserver – verschijnt 16 september en hier heeft het trio vast de soulvol rockende single Deep Blue voor je. Met clip.

♦︎ 2. Purling Hiss – Fever
Tijd voor een melodieus stukje fuzzy herrie. Purling Hiss brengt je op 14 oktober de nieuwe plaat High Bias (op Drag City/V2) en Fever is een erg fijne eerste single. Meezingen en sleuren met de psychrock en punk van de band uit Philly.

♦︎ 3. Deap Vally – Smile More
Mix de verveelde college punk en indie rock van Colleen Green en Courtney Barnett en voeg er nog wat gif aan toe. Resultaat: Deap Vally, twee stoere chicks uit Los Angeles, die al eens op Lowlands stonden en 16 september met nieuwe plaat Femejism komen op Cooking Vinyl/V2.

♦︎ 4. King Gizzard & The Lizard Wizard – Robot Stop
Vooruitblik naar Lowlands! En met reden, want alle vorige shows van het waanzinnige Australische negen-/acht-/tiental waren waanzinnig goed. Laatste album Nonagon Infinity was weer zo’n verbijsterende affaire. Daar vind je ook Robot Stop op, waar ze net deze clip van loslieten. Biddinghuizen ahoy!

♦︎ 5. St. Tropez – I Wanna Live In St. Tropez
St. Tropez brengt op 26 augustus het titelloze debuutalbum uit en dat wordt heel tof. Yacht-punk noemen ze het zelf. Het heeft ook wat garage en rockt als een malle. Live erg sterk en ook alle singles (en die EP als eerste levensteken) waren zeer sterk. We kunnen niet wachten en dus is hier de laatste single nog eens. Overigens: NL releaseparty (er is ook een Britse) op 26-8 in OT301 met o.a. Hallo Venray en Breaking Levees.

rats-de-kiff-16♦︎ 6. The Cult of Dom Keller – Shambhala Is On Fire
Even psychedelisch doorpakken met een doomy, noisy ondertoon. Lekker onvoorspelbaar en weird ook, deze song van de crew uit Nottingham. The Cult Of Dom Keller en Shambhala zijn ‘on fire’, zoveel is duidelijk. Komt mooi uit, want ze staan op Incubate (8-9) en komen in november terug voor shows in Het Bos, Antwerpen; De Gym, Groningen; Paradiso Amsterdam en Magasin 4 te Brussel. Met video.

♦︎ 7. Rats On Rafts & De Kift – Sleep Little Links 2 3 4
Rats On Rafts en De Kift die met elkaars repertoire stoeien en het dan mixen en samen uitvoeren. Hoe tof kan zo’n plaat wel niet worden? Sleep Little Links 2 3 4 geeft een aardig idee van de brasspunkmanie, die je te wachten staat. We hebben hoge verwachtingen van het gezamenlijke album (14 oktober op Fire Records) en de liveshows, die naast Noorderzon en Explore The North ook het clubcircuit aandoen.

♦︎ 8. Ghost Years – Never Break
Hardcore! Still! Lives! Ghost Years bewijst het maar weer eens. Baf! De Braziliaans-Nederlandse groep bracht de zelfgetitelde debuut-EP 10 augustus uit op White Russian Records.

James Leg - Blood on the Keys

James Leg – Blood on the Keys

♦︎ 9. James Leg – Hugging The Line
James Leg is John Wesley Myers, een derde van die heerlijk smerige rock ’n rollband Black Diamond Heavies en solo spuugt, gromt, soult en rock ’n rollt hij ook wat af. Derde soloplaat Blood On The Keys komt 30 september uit op Alive Naturalsound Records en het is niet moeilijk voor te stellen waarom er bloed kleeft aan die toetsen waaruit hij ook de baslijnen ramt. En die strot van die man, gruwelijk.

♦︎ 10. GØGGS – Needle Trade Off
Getver wat lekker, die opgefokte protogaragepunk van Ty Segalls zoveelste project. Wederom met Fuzz partner in crime Charles Moothart plus met frontman Chris Shaw van Ex-Cult. GØGGS is precies wat je nodig hebt: een korte doch krachtige stoot adrenaline op je bakkes.

♦︎ 11. Russian Circles – Lisboa
Die plaat van Russian Circles, amai… Onze instrumentale (post-) metal wordt niet veel uitgekiender en beter geserveerd. Zesde album Guidance is 5 augustus uitgekomen op Sargent House en ook voor Lisboa moet je even de tijd nemen.

♦︎ 12. Kroh – Precious Bones
Birmingham en doom…need we say more? Kroh kent de wortels van de plaats en het genre en voegt daar met de stem van zangeres Olivia Sobieszek wat eigens aan toe. Album Altars, het eerste sinds de heropstanding in een nieuwe line-up, verschijnt 2 september.

Whiskey Myers - Mud

Whiskey Myers – Mud

♦︎ 13. Whiskey Myers – Mud
Meer southern rock ’n roll! Whiskey Myers doet uiteraard ook die voornaam eer aan en ramt ook die slide-gitaar, toetsen en mondharp erin. Nice. Vierde album Mud dropt 9 september op Spinefarm en op basis van de titeltrack durven we m wel aan.

♦︎ 14. The Gueules – Someday
Gevalletje Nederlandse band stuurt een Bandcamp met muziek op en wij denken: Tof man! Geven we een spin aan. Noord-Hollandse garagepunk met best een Britse inslag door de zang en volgende week draaien we er nog een van The Gueules.

♦︎ 15. Ortega – Maelstrom
Afsluiten met de ‘echte radio-experience’, een meer dan brute, 9.30 minuten durende trip van Ortega, die niet in dit radiouur zou passen. Qua tijd dan, want deze tip uit Groningen past qua sludgey doomy gehalte heel erg bij Never Mind The Hype. Ortega dus. In de gaten houden die gasten, en dat geldt ook voor de site met oog op de aanstaande recensie. Maelstrom is de eerste track van de plaat Sacred States die dit najaar het licht moet zien.Deel dit artikel