NMTH vs. Pinguin Radio #21! Die 20 uitzendingen zijn goed voor in totaal méér dan veertien uur speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, laat die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

Pixies - Head Carrier

Pixies – Head Carrier

♦︎ Pixies – ‘Um Chagga Lagga’
30 september komt Head Carrier uit, de tweede plaat zonder bassiste/zangeres Kim Deal. ‘Um Chagga Lagga’ is de eerste single en daarmee een goeie voorproef op wat ons te wachten staat.

♦︎ ContraContra – ‘Arena’
‘Arena’ is de openingstrack van debuutplaat Wrakjuweel (Bastaard Platen): moeilijk in één zin te omschrijven. Het raakt je, Daan Mol zingschreeuwt in moerstaal, de muziek ademt urgentie en kracht.

♦︎ The Blue Ruin – ‘From Dusk Till Dawn’
Deze Zweedse band is maar moeilijk te definiëren. Er zit blues in. Het is psychedelisch, een beetje raar, ietwat gotisch, totaal onvoorspelbaar. Dit is de vierde track van Holy Moly Matrimony, afgelopen jaar zelf uitgebracht.

♦︎ Airbourne – ‘Breakin’ Outta Hell’
Het Australisch hardrock outfit Airbourne brengt 16 september op Spinefarm Records de vierde plaat Breakin’ Outta Hell uit. Hier alvast de lead single.

♦︎ Death Alley – ‘Supernatural Predator’
Dit 12 minuten durende proto-punk-rock ‘n roll saga is afkomstig van de in 2015 uitgebrachte plaat Black Magick Boogieland, op Tee Pee Records.

♦︎ Zakk Wylde – ‘Sleeping Dogs’
Metalgitarist Zakk Wylde is bekend als snaarmeester van o.a. Ozzy Osbourne en Black Label Society. Op 8 april kwam de plaat Book Of Shadows IIuit.

♦︎ DOOL – ‘Oweynagat’
‘Oweyganat’ was het eerste geluid van DOOL in haar nieuwe hoedanigheid en het tweede nummer dat ze afgelopen april speelden op een zeer indrukwekkende Roadburn-showcase. The Devil’s Blood, GOLD, Malkovich en Elle Bandita bij elkaar gemengd.

Ggu:ll - Dwaling

Ggu:ll – Dwaling

♦︎ Ggu:ll – ‘Het Smerige Kleed Van De Ziel’
20 mei kwam Dwaling uit, de tweede plaat van deze Tilburge post-metal-sludge formatie. Voor de bijzondere gelegenheid van deze track zijn de mannen vergezeld door de immer schone Farida Lemouchi.

♦︎ Nick Oliveri’s Mondo Generator – ‘13th Floor’
Dit is niet nieuw, maar mag zeker ververst worden in onze muziekherinneringen! ’13th Floor’ is de openingstrack van Cocaine Rodeo, debuutplaat van Mondo Generator (2000) via Southern Lord Records.

♦︎ Melvins – ‘I Want To Tell You’
Deze sludge-metal voorvaders uit Washington razen 2016 door met een 23- en 24ste plaat, respectievelijk Three Men and a Baby (Sub Pop Records) en Basses Loaded(Ipecac Recordings). ‘Hideous Woman’ komt van de laatste, die in juni uitkwam.

♦︎ CASTLE – ‘Black Widow’
12 juli heeft dit duo uit San Francisco de vierde plaat Welcome To The Graveyard uitgebracht op Ván Records. Doom met een dikke lik 70s riffrock. ‘Black Widow’ is de openingstrack.

Salem's Pot - Pronounce This!

Salem’s Pot – Pronounce This!

♦︎ Psychonaut – ‘Ferocious Fellowman’
15 mei kwam de gelijknamige tweede EP van het Antwerpse (post-)psych-sludge trio Psychonaut uit.

♦︎ Heartaches – ‘Deathlist’
Zweedse hardcore! Vleugje emo erbij. Dan heb je Heartaches. 12 augustus komt de EP Svart uit via Artery Recordings. Op ‘Deathlist’ hoor je gastvocalen van Traitors zanger Tyler Shelton.

♦︎ Salem’s Pot – ‘Tranny Takes A Trip’
Inmiddels zou het hele album uit moeten zijn, maar Pronounce This! is blijkbaar nog niet voor publieke beluistering geschikt. ‘Tranny Takes A Trip’ is alvast een dikke voorproef op de derde langspeler van de Portugezen. Wederom tot ons gekomen via de onvolprezen goudmijn RidingEasy Records.Deel dit artikel