Animals Playing Musical Instruments as People (2)NMTH vs. Pinguin Radio #19! Die 19 uitzendingen zijn goed voor in totaal méér dan dertien uur speciaal door NMTH geselecteerde nieuwe muziek uit binnen- en buitenland, door ons de digitale ether ingestuurd voor de échte radio-experience. Gooi die slof erin! Zet de speaker op standje elf, laat die haren los en breek samen met ons de week in twee! Helemaal onderaan staat de playlist van vorige week, deze zal ná de herhaling wekelijks worden bijgetapt als een heerlijk vers bier.

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Ready? Go!

Meer Harde Nieuwe Muziek vind je in de categorie New music.

Weaves-Candy-Single-Cover-e1460395893611♦︎ 1. Drive like Maria – Keeps Me Going
We openen gloedvol en bluesy met Drive Like Maria, dat zeker ‘onto something’ is met deze single, die het ook goed doet op de Pinguin playlist nu. En dat is precies de reden dat we weer aan Keeps Me Going verslingerd raken. Is die nieuwe plaat er al? Die komt in fases, deel 2 – EP Preserver – dropt in september. De band is zaterdag wel te zien op Stone Rock in Dalfsen.

♦︎ 2. Wolf Alice – Lisbon
Mierzoet tot bitterzoet, Wolf Alice heeft net een fraaie animatieclip losgelaten op de wereld en dat is reden genoeg om dit sterke nummer op onze playlist te slingeren. Lisbon staat op het vorig jaar verschenen debuutalbum van de Londense groep.

♦︎ 3. Weaves – Candy
Opwindende, opgefokte, recalcitrante indie rock van Weaves, waarvan we nu al week na week een andere single draaien. Dat zelfgetitelde debuutalbum van de Canadezen, 17 juni uit via Amoeba/Memphis Indusries, telt dan ook zeker vier sterke singles. Kom daar maar eens om. Sweet indeed.

♦︎ 4. Scott & Charlene’s Wedding – Don’t Bother Me
Dwarse rock en post-grunge, die heerlijk tussen Pavement, Sonic Youth en het Seattle-tijdperk meandert. De Australische groep brandt van de energie: brachten ze in juni de EP Delivered uit op Polyester Records, op 9 september komen Scott & Charlene alweer met het album ‘Mid Thirties Single Scene’ via Fire Records.

♦︎ 5. Dinosaur Pile-Up – 11 11
Dikke, errug dikke rock, Royal Blood stijl van Dinosaur Pile-Up. Vast geen toeval dat de groep uit Leeds net met producer Tom Dalgety (Royal Blood/Turbowolf) het derde album ‘Eleven Eleven’ heeft opgenomen. Die plaat komt 26-8 pas uit via So Recordings en NEWS, maar dit bijna titelnummer mag als vettig voorproefje gelden.

Radio Moscow♦︎ 6. Antillectual – Racist Rash
Yes! Meezing- en schreeuwbare punk. Pure punkrock zelfs uit Nijmegen en zo politiek gemotiveerd als we graag zien. Voor meer achtergrond en de beweegredenen check je het interview met Antillectual: ‘Kritieke tijden vragen om kritische cultuur’. Deze song zit ook vast in ons hoofd. Album Engage komt 29 juli uit via Redfield Records.

♦︎ 7. Apologies, I Have None – Love & Medication
Stukje indie emocore uit de UK, waar ze daarvan houden. Apologies, I Have None komt eind augustus met album „Pharmacie“ op het Duitse Uncle M Music en tourt in het najaar door ons land, waar Sugarfactory, Amsterdam (15-10) en Dynamo, Eindhoven (16-10) worden aangedaan.

♦︎ 8. Purple – Backbone
Purple is lief, aaibaar maar o zo verraderlijk. De Texaanse garagerockband komt op 29 juli met het tweede album Bodacious via Play It Again Sam. Maar eerst maken ze je in 2.20 minuten duidelijk waarom je als de donder een ruggengraat moet zoeken. Althans de drumster, die tevens ook de zangeres is, bijt je dat toe.

♦︎ 9. Radio Moscow – Chance Of Fate (live)
We draaiden al meer tracks van het aanstaande album van Radio Moscow. Live In California (morgen uit op Alive Natural Sound) laat de groep dan ook van de meest verslavende, bedwelmende kant zien: live jammend met die psychblues. We zijn nog in onderhandeling met de Pinguin preses om een heel uur met dit goddelijke spul te vullen. Die live-dubbelaar is trouwens goed voor 76 minuten ‘high energy psychedelic rock ’n roll’.

♦︎ 10. -(16)- – Landloper
Sludgeveteranen -(16)- laten je met Landloper de laatste single van hun aanstaande, zevende full-length album horen. Lifespan Of A Moth komt 15 juli uit via Relapse Records.

Spirit Adrift - Chained To Oblivion

Spirit Adrift – Chained To Oblivion

♦︎ 11. PAST – Drawn by Feet
De Franse hardcore/rock-act PAST bracht onlangs de plaat Cliffhanger uit op Deathwish Europe. Het is na een demo en EP de eerste langspeler van de aanstormende groep uit Bordeaux.

♦︎ 12. Spirit Adrift – Form and Force
Laten we even de tijd pakken voor deze ‘Form and Force’. Precies wat je nodig hebt bij classic heavy rock of melodic psych doom, zoals ze het zelf noemen. Mooi rustpunt halverwege, om maar eens een radioplaylist doodzonde aan te stippen… De Amerikaanse groep Spirit Adrift laat de single op 12 augustus volgen door album ‘Chained to Oblivion’ op Prosthetic Records.

♦︎ 13. Organisms – Je Bent Van De Straat
Deel 7 in de serie van Organisms, de Zuid-Hollandse band die elke eerste dag van de maand een gratis nummer naar buiten gooit (downen op Bandcamp). Je bent van de straat dankzij Organisms, en dit programma op de Pinguin natuurlijk.

♦︎ 14. Barishi – Grave of the Creator
Barishi staat niet alleen alfabetisch erg dichtbij Baroness, merkte een van onze redacteuren terecht op. De band uit Vermont maakt pittige progmetal met grunts en de juiste dosis mathcore-waanzin. Voorproefje van het album ‘Blood from the Lion’s Mouth’, dat Barishi op 16 september uitbrengt via Season Of Mist.

♦︎ 15. Ringworm – Snake Church
Op weg naar de achtste plaat stampen de hardcore metal-bazen van Ringworm deze vol in je gelaat. Snake Church is een opvallend veelzijdige affaire, die van hardcore naar sludge naar trashmetal gaat. Doe als wij en sla haar op Ringworm.

♦︎ 16. Sagh – Sanctimony
Loodzwaar afsluiten dan maar? Yup, classic en doomy met Sagh. ‘Stoned & Doomed Heavy Metal’ uit het Noorse Bergen, met de eerste single van het album Memento Mori, dat 23 september volgt.Deel dit artikel