Every Stranger Looks Like You, foto PYLON network

Every Stranger Looks Like You, foto PYLON network

Of het ons kan smaken? En óf. Veel te bescheiden die jongens van Every Stranger Looks Like You. De band uit het Belgische Brakel verraste ons deze zomer nog met een split met Mahlstrom en de sterke single BOB. Meer van dat Vlaamsche hardcore-spul met een toefje grungy zang nu, want trio ESLLY heeft zich een flinke tijd afgezonderd in de studio om een nieuwe plaat te maken en meteen deze HARDE sessie gebakken. Twee nieuwe nummers vast en die vind je onderaan.

Lekkerrrr ja. Of zoals de NMTH generaal-manager in onze oorschelp brulde: “Ja! Dit is weer een potje Belgische maniakale madness à la Raketkanon. Schoon groepke!”

ESLLY verklaart zelf: “Na onze EU tour hebben we onszelf 6 maand lang opgesloten en letterlijk bloed, zweet en tranen gestoken in het schrijven van onze debuutplaat die dit najaar zal uitkomen. We doopten het kind “Bluest Shade Of Black”, en trekken volgende maand naar Much Luv Studio, waar onder meer de drie 7″s van Brutus zijn opgenomen, om dan de plaat te laten masteren in Chicago door Carl Saff (o.a. Fu Manchu, Red Fang, Touché Amoré, La Dispute).”

Bam! Boordevol goede referenties als Brutus, Red Fang en Fu Manchu en belangrijker: die eerste twee tracks klinken me al een partij goed, dat we daar veel meer van willen horen. Dat gaat op albumlengte waarschijnlijk in oktober gebeuren en voor die tijd hopen we je al wat meer te kunnen laten horen. Verder broedt het drietal op een nieuwe tournee en beloven ze dat “Nederland op onze to-do-list staat!”

Voor nu: “Salt” en “‘Self Portrait’, 2015” in live-sessie in de ‘Nord Rhein Water hall’:

Split met Mahlstrom uit 2015:Deel dit artikel