Met de aanhoudende coronaperikelen zag Dyatlov geen andere uitweg. Na het vorig jaar verschenen Wound Man / Barren Lands, lieten de grove garagepunkers er geen gras over groeien, met al kort erna een nieuwe EP in aantocht. Maar helaas, de releaseshow voor die EP werd continu uitgesteld, ertoe leidend dat die alsnog vervroegd het daglicht ziet via Spazz Records morgen. En dat vieren de hyperactieve punkers van Dyatlov met een nieuwe videoclip voor de track Death Machine/Factory, nu hieronder te zien. 

Het is duidelijk dat de continu lockdown parten speelt bij de sound. Dyatlov klinkt nog een stuk ongeregelder, avantgardistischer en luider. Death Machine / Factory, de b-kant van de EP die morgen verschijnt, is een niet aflatende stroom aan vernuftige takkeherrie, dankzij grimmige gitaarexplosies, smerige vocalen en drums op standje ‘exploderend hoofd’. Het laat weinig heel van je gehoorstelsel, maar toch is het erg lekker, want dit is muziek wiens atmosfeer voelbaar is, alsof je knetterstoned in een kraakpand staat te moshen. Een toepasselijk chaotische video is dan ook de kers op de taart. Check hem hier, en bestel die 7 inch alvast via Spazz Records:

Deah Machine / Factory is afkomstig van de EP Insect Paranoia die morgen verschijnt op vinyl. Vorige EP Wound Man hoor je via Spotify en Bandcamp, en de band volg je via InstagramDeel dit artikel