electric wizardCult doomers Electric Wizard werken aan een nieuwe plaat die nog dit jaar het licht moet zien. Dat bericht Spinefarm Records. Het negende studio-album van de band uit Dorset, UK zou nog voor Halloween (maandag 31 oktober) uitkomen. Er is nog geen nieuwe muziek, wel een beperkt aantal tourdata en dus de belofte van een nieuwe plaat van de stonerdoom-meesters.

Veel meer informatie heeft het label niet. In een verder expres nogal mysterieus persbericht lezen we dat de verblijfplaats van de band onbekend is, evenals de voortgang van de opnames en het mixproces. De nieuwe plaat wordt de opvolger van ‘Time to Die’ uit 2014 en de tweede release op het eigen Witchfinder Records, waarvoor Electric Wizard een werelwijde deal sloot met Spinefarm Records. Time To Die zou de afsluiting zijn geweest van ‘een bepaalde fase in de bands carrière en de nieuwe langspeler een vers hoofdstuk’ betekenen.

Electric Wizard trad afgelopen week op als headliner van Desertfest Londen en Berlijn (impressie onderaan) en is dit jaar in ieder geval hier te zien:
12/07/16 – Download, Castle Donington, UK
28/07/16 – Metal Days, Tolmin, Slovenia
13/08/16 – Brutal Assault, Czech Republic
26/08/16 – Psycho Las Vegas, Las Vegas, US
01/10/16 – Z7, Basel, SwitzerlandDeel dit artikel