Zo’n anderhalve maand geleden werden we aangenaam verrast door de aankondiging van een nieuw festival in het Eindhovense Klokgebouw. The Sound Of Revolution was meer dan een pleister op de wonde nadat bekend was geworden dat het vermaarde Speedfest daar vorig jaar haar laatste editie had beleefd. Het festival, uit de koker van boeker Loudnoise en lokaal podium Dynamo (ook verantwoordelijk voor Dynamo Metal Fest), deed direct het hart van menig hardcoreliefhebber sneller kloppen. Na een eerste worp stonden o.a. Ignite, No Turning Back en Discipline op de affiche. Inmiddels zijn daar weer vier nieuwe namen bijgekomen, en zeker niet de minste!

De Amerikaanse metallegende Life of Agony werd twee weken geleden aangekondigd, toen bleek dat de Amerikanen hun show op Dynamo Metalfest moesten afzeggen. Ook de koningen van de New York hardcore Madball zullen op het festival spelen, samen met Dead Swans uit het Verenigd Koninkrijk en 18 Miles uit Amsterdam.

Twee weken geleden moest Life of Agony zijn optreden op Dynamo Metalfest nog afzeggen, maar kort daarna werd de band aangekondigd voor The Sound of Revolution. De organisatie is blij met zo’n legendarische band op de eerste editie. ‘’In 1995 heb ik Life Of Agony op Dynamo Open Air gezien en vanaf dat moment ben ik fan van ze. Het is een band die tussen hardcore en metal zit, met een eigen geluid en tekstueel vol emotie, een band die vele hardcore bands heeft geinspireerd,” zegt boeker Martijn van den Heuvel.

Ook Madball, The Kings Of New York Hardcore zullen op het festival spelen. Van Den Heuven zegt over de koningen; “Madball is de eerste hardcore band geweest die mijn leven op zijn kop heeft gezet. De plaat Set It Off is voor mij het album dat alles heeft veranderd en waardoor ik nu 22 jaar later nog steeds in deze scene zit. Madball heeft No Turning Back altijd geinspireerd zowel de nummers als de live shows. Ik ben zo trots dat mijn favoriete hardcore band op The Sound Of Revolution zal laten zien waarom ze nog steeds de koningen zijn van New York Hardcore.”

Dead Swans uit de UK heeft na een korte pauze van 3 jaar de instrumenten weer opgepakt en het optreden op The Sound Of Revolution zal de eerste worden in Nederland. De band, die klinkt alsof ze uit Boston hadden kunnen komen, is vanaf hun debut EP in 2008 een inspiratie geweest voor een nieuwe golf bands in Europa. “Wij hebben veel optredens gedaan met Dead Swans en het is een bom van energie die de band laat afgaan op het podium. Hiervan zullen de fans van bands als Modern Life Is War en American Nightmare van gaan smullen” aldus Van Den Heuvel.

De jonge Amsterdamse band 18 Miles is ook deel van de eerste editie van The Sound Of Revolution.

Naast Life of Agony (USA), Madball (USA), Dead Swans (UK) en 18 Miles (NL) werden Ignite (USA), Cockney Rejects (UK), Judge (USA), Discharge (UK), No Turning Back (NL), Discipline (NL), Lifeless (USA), Angel Crew (NL/BE) en World Eater (DE) al aangekondigd.

Het festival vindt plaats op 19 november 2016 in het Klokgebouw te Eindhoven. Een ticket voor The Sound of Revolution kost €25 euro in de voorverkoop (exclusief servicekosten). Tickets voor het festival vind je hier: //www.ticketmaster.nl/event/168831

 Deel dit artikel