The sound of revolutionBam! Goedemorgen, Eindhoven heeft een nieuw heavy festival erbij en dat is volledig gericht op hardcore (punk). The Sound of Revolution vindt op 19 november plaats in het Klokgebouw. Voor de organisatie tekent Loud Noise in samenwerking met Dynamo, de twee partijen die ook samen Dynamo Metal Fest doen, en de eerste namen zijn ook meteen bekend. De nieuwe boeker van Loud Noise, tevens de frontman van No Turning Back, drukt zo direct zijn stempel.

‘The Sound Of Revolution, time for change’ kopt het festival op de Facebook-page. Op de eerste editie zullen in ieder geval spelen: Ignite (USA), Cockney Rejects (UK), Judge (USA), Discharge (UK), No Turning Back (NL), Discipline (NL), Lifeless (USA), Angel Crew (NL/BE) en World Eater (DE). De organisatie belooft eind juli het volledige programma bekend te maken inclusief ‘een paar flinke namen’.

Terwijl wij dachten aan een opvolger van Speedfest, dat in november vorig jaar met de tiende editie een bijzondere zwanenzang beleefde, ziet het Klokgebouw juist de hardcore terugkeren. De hardcore die met de Persistense Tour ook meerdere keren het industriële zalencomplex aandeed.

Speedfest? Hardcore keert terug!
Wat wel erg aan Speedfest doet denken is dat The Sound of Revolution met No Turning Back ook een host als Peter Pan Speedrock lijkt te krijgen: al zo’n twee decennia bezig en wijd gerespecteerd in de scene. NTB-frontman Martijn van den Heuvel begon enkele maanden terug met boeken bij Loud Noise. “Door 20 jaar toeren en optreden met andere bands heb ik enorm veel connecties in de hardcore- scene. Het is dan ook een droom van mij om een hardcore-festival met al mijn bevriende bands en mijn voorbeelden van vroeger te gaan organiseren, en nu kan ik die droom waar maken”.

Met het Californische Ignite is meteen een goede eerste headliner gestrikt. Ignite komt over voor een exclusieve Nederlandse show, terwijl New York hardcore legende Judge een exclusief Europees optreden komt geven. Daar gaat Van den Heuvels ‘hardcore hart wel sneller van kloppen’ uiteraard: “Dit zijn mijn jeugdhelden.” Judge wordt headliner op het kleine podium, dat geen barrier zal krijgen. Alle ruimte dus voor ‘stagedives en sing alongs zoals het hoort op een hardcore show!’

Van den Heuvel treedt dus zelf ook op met No Turning Back als een soort moderator van het festival. Ook Eindhovens streetrock trots Discipline mag niet ontbreken op dit nieuwe hardcorefeest in eigen stad. Op de eerste editie van het festival zullen in totaal zo’n 16 bands spelen op twee podia. “We willen een breed spectrum van het genre laten zien, dus er zullen bands uit alle verschillende hardcoresubgenres vertegenwoordigd zijn.”

Kaartjes voor The Sound of Revolution kosten €25,- in de voorverkoop (exclusief servicekosten). De kaartverkoop gaat via Ticketmaster.Deel dit artikel