Crobot, deze zaterdag te zien op Speedfest

Crobot, deze zaterdag te zien op Speedfest

Deel 9 van ‘Hier is weer een fikse mep nieuwe muziek van…’ is hier. Wederom hebben we gepoogd om die enorme stroom aan releases te filteren en in één artikel te bundelen. Spitten in die berg heavy alternative muziek met een zwaar Nederlands tintje! Met onder meer het eerste verslavende geluid van DOOL (de nieuwe Elle Bandita band) en tracks van de aanstaande albums van Textures en De Staat. Je hoort ook waarom je Crobot zaterdag op Speedfest moet gaan zien, weer een geweldige track van Baroness en een totaal nieuw en heerlijk psychedelisch geluid van JEFF The Brotherhood.

We hebben nieuwe video’s van onder meer Pop Evil, Puscifer en At The Gates, Oostenrijkse post-hardcore, Aussie psych, UK poppunk en nog meer Nederlands spul: Storksky, Of Stone and Fire en Shoulders Of Giants.

En nog veel meer dus… Tune in!

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.

DE STAAT – PEPTALK (TRACK)
De Staat dropte zomaar uit het niets een nieuwe albumtrack op Spotfiy en iTunes. Peptalk is de eerste single van vierde langspeler O, die 15 januari uitkomt en van 21 januari tot begin maart gaat de Nijmeegse rockband ermee op een fikse Benelux-tournee.

BARONESS – SHOCK ME (LYRIC VID)
Baroness komt een maandje eerder met die langverwachte nieuwe plaat: Purple verschijnt op 18 december. Na de meesterlijke single Chlorine & Wine, hebben ze nu het erg prettige Shock Me de wereld in geslingerd. Met lyric video en wederom fabuleus artwork.

TEXTURES – NEW HORIZONS (LYRIC VIDEO)
Ze hadden de spanning al een paar weken gestaag opgebouwd en daar is ie dan: New Horizons, het eerste geluid van het aanstaande album Phenotype. En ook Textures heeft er een lyric video bij, wel een fraaie. Phenotype komt op 5 februari 2016 bij Nuclear Blast uit en is het eerste deel van een tweeluik, Genotype moet een jaar later volgen.

DOOL – Oweynagat (CLIP)
DOOL verrast ons met het allereerste geluid. De band rond Elle Bandita, met leden The Devil’s Blood, Gold en Malkovich, gaf eind oktoberm al een eerste levensteken en blijft met ‘Oweynagat’ meteen goed hangen. Medio 2016 moet het eerste album van DOOL verschijnen en je kunt de band voor die tijd zeker vier keer live zien.

JEFF THE BROTHERHOOD – GLOBAL CHAKRA RHYTHMS (ALBUM/CLIP)
Ja die Amerikanen maakten hier aardig wat indruk live. Laatste plaat ging wel redelijk wat platgetreden paden af en we zijn bijzonder verrast en gecharmeerd door waar JEFF The Brotherhood nu mee komt. Veel zwaarder psychedelisch en experimenteel geladen, denk aan ergens tussen Brian Jonestown Massacre, Black Angels en Flaming Lips. We hebben de clip van Radiating Fiber Plane voor je, maar ook het hele album Global Chakra Rhythms. Dat is op die fatale vrijdag de 13e verschenen op Infinity Cat Recordings.

CROBOT – QUEEN OF THE LIGHT (VISUALISER)
Wat een visualiser is? Goede vraag, wij houden het op een psychedelisch clipje. Belangrijker: Crobot serveert erg dikke psychrock en doet dat zaterdag ook op Speedfest. Jawel. De Pennsylvania hardrockers trokken Queen of The Light van het album Something Supernatural, dat precies dat is. Die is al wel even uit, maar er is nu ook een Full Moon editie met vier extra tracks.

PUSCIFER – THE REMEDY (CLIP)
Nieuwe video van Puscifer, aka de band van TOOLs Maynard James Keenan. Die met TOOL (en Primus) in januari wel gaat touren. Puscifer mag er ook zijn. Deze song komt van derde album Money Shot, die ze zelf uitbrachten op 30 oktober.

POP EVIL – WAYS TO GET HIGH (CLIP)
Michigan rockers Pop Evil hebben een nieuwe muziekvideo voor bazentrack Ways To Get High. Het nummer heeft een vette Monster Magnet rockfeel en komt van laatste album Up (21-8-15). Voor de video ga je naar Blabbermouth, luisteren kan hieronder.

MUNCIE GIRLS – GAS MARK 4 (CLIP)
Even wat lucht met deze single van Muncie Girls, UK poppunkers die op 4 maart 2016 debuteren met album From Caplan to Belsize.

OF STONE AND FIRE – DESIGNER (CLIP)
De Arnhemse alternatieve rockers van Of Stone and Fire sturen een clip op. Lekker.

TOWER OF THE SERPENT – MMXV (TRACK)
Heavy/doom metal van Tower of the Serpent. MMXV stamt van de demo Serpent Rituals, die 13 november uitkwam. Via Heavy Planet.

MOANA – VADER (CLIP)
Brachten we je vorige week al het album van Moana, nu zijn de vuige psychrockers terug van down under met de clip van prijsnummer Vader.

STORKSKY – FRACAS MARACAS (LIVECLIP)
Een nog volledig onbekende rockband uit Tilburg dan. Storksky rockt in het vaarwater van Queens Of The Stone Age en Foo Fighters. Voor zijn soloproject krijgt Michiel Claessen in elk nummer steun van een andere drummer, met o.a. Mario Goossens van Triggerfinger, Tim van Delft van De Staat en Jesper Albers van Paceshifters. In maart moet het debuut uitkomen en eerste single ‘Fracas Maracas’ komt verpakt als live-clip.

KÁLA – THESIS (EP/CLIP)
Oostenrijkse post-hardcore van KÁLA. De duistere liveclip van Monologue is al tof, en de EP Thesis is net uit en op Spotify. Innsbruck!

AT THE GATES – THE NIGHT ETERNAL (CLIP)
De Zweedse brute doch melodic death metal-beukers van At The Gates presenteren de nieuwe clip, getrokken van comebackalbum At War With Reality, dat Century Media Records eind 2014 uitbracht.

SHOULDERS OF GIANTS – AT WITS’ END (ALBUM)
Na twee clips kunnen we je nu het hele album laten horen van de Tilburgse alternatieve rockers Shoulders of Giants.Deel dit artikel