With The Dead

With The Dead

Deel 6 van Hier is weer een fikse mep nieuwe muziek van… is hier. Wederom hebben we gepoogd om die enorme stroom aan releases te filteren en in één artikel te bundelen. Spitten in die berg heavy alternative muziek met onder meer het eerste geluid van de aanstaande Anthrax, de hele platen van doom-supergroep With The Dead (Lee Dorrian + Electric Wizard-leden) de Noorse blackjazzers Shining, all-star band Corrections House (met Scott Kelly van Neurosis), Utrecht black metal-revelatie Terzij De Horde, Grunn garagerockveteranen Green Hornet en toffe nieuwe clips van onder meer August Burns Red, The Black Cult, Abdomen, The Hard Way, Steak Number Eight en zoveel meer moois van Nieuw Zeeland tot Gent en de Auvergne tot Rotterdam. Plus als uitsmijter een akoestische Ghost-sessie uit Seattle. Tune in!

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.

WITH THE DEAD – WITH THE DEAD/CROWN OF BURNING STARS (ALBUM/CLIP)
G’damn wat keken we uit naar deze plaat, die toch echt via Rise Above en Suburban Records tot ons gekomen is. With The Dead is zowaar weer een supergroep te noemen: Lee Dorrian van Cathedral (ex-Napalm Death) met de oude ritmesectie van Electric Wizard. Oef! Sleazy, gloomy, doomy en occult to the bone. Dorrian is ook eigenaar van Rise Above en… curator van Roadburn 2016! Dat belooft wat ja.

SHINING – INTERNATIONAL BLACKJAZZ SOCIETY (ALBUM/CLIP)
Noorse blackjazz-kanjers Shining hebben het album International Blackjazz Society uit en gooien meteen ook nog een clip er tegenaan. In de video voor The Last Stand, zie je een mythologische strijd op leven en dood. Live: 15-11 in De Helling.

ANTHRAX – EVIL TWIN (LYRIC VIDEO)
Gewoon even een nieuwe single van Anthrax, net voor de legendarische NYC thrashers shows in Iduna en 013 deed. Eerste ‘fast & thrashy’ voorproefje van het aanstaande album.

HUNDRED SUNS (TEASER CLIPje)
Ok, leden van Norma Jean, (ex-) van Every Time I Die en Dead and Divine spannen samen? Yup, het is wel iets meer catchy en vriendelijker geworden. En we moeten het nog met deze teaser doen. Meer!

GREEN HORNET – NEVER ENOUGH (ALBUM)
De Groningse garagerock-veteranen zijn niet zomaar terug; er ligt ook een nieuw album. Never Enough dus, net gepresenteerd en volledig de moeite waard:

DROWNING HORSE – SHELTERING SKY (ALBUM)
We worden via The mighty Sludgelord geattendeerd op dit album van Drowning Horse (verschenen op 22 oktober) en terecht: de band uit Perth heeft een potje atmosferische drones en doom te pakken waar je D tegen zegt.

CORRECTIONS HOUSE – KNOW HOW TO CARRY A WHIP (ALBUM)
Oh jazeker wel: albumstream van Corrections House, de griezelig goede groep met Mike IX Williams (Eyehategod), Sanford Parker (ex-Nachtmystium), Scott Kelly (Neurosis), Bruce Lamont (Yazuka) en ‘minister van propaganda’ Seward Fairbury. Know How To Carry A Whip komt vrijdag uit op Neurot maar streamt al via Metal Injection. Stonden op Roadburn 2014 en komen vast nog wel eens terug!

ABDOMEN – LOSE CONTROL (LIVE-SESSIE)
Even kennismaken met deze jongens uit Leeuwarden. Abdomen maakt prettige garagerock voor de betere onderbuikgevoelens. En ze deden deze live-sessie in de catacomben van het voormalig Provinciehuis van Friesland.

TERZIJ DE HORDE – SELF (ALBUM)
NL post-blackmetalband Terzij de Horde deed internationale wenkbrauwen fronsen met debuutalbum Self, dat op LP, cd en cassette uitkwam. En digitaal (luister onder). Hou die Utrechters in de gaten, want ze spelen op onder meer Le Guess Who? en het Friese Into Darkness.

STADT – ESCALATORS (ALBUM)
Stadt is een beetje een gekke band uit Gent. Dwars ook. De band stoeit onder meer met avant-garde rock, Kraut en psychedelica. Aparte luistertrip, nu op de Luisterpaal:

DEVILLE – LIFE IN DECAY (TRACK)
Ontdekking via Into The Void/Desertfest: Deville. De Zweden gaven eerder al deze track vrij. Op 13 november volgt het album op Fuzzorama Records. Aanbevolen vast.

SIMO – LONG MAY YOU SAIL (TRACK DOWNLOAD)
Nashville powertrio Simo komt 29 januari met het album Let Love Show The Way op het Mascot label en heeft vast een track voor je. Denk aan Southern bluesrock en psychedelica en download Long May You Sail via deze link. Simo tourt in november door Europa als support-act van Beth Hart (19-11 in AB, Brussel), Boom Band (27-11 in De Boerderij, Zoetermeer) en Walter Trout (28-11 in Carré, Amsterdam).

HET DROSTE EFFECT – SYNCOPIAPO (CLIP)
Eindhoven psych-helden Het Droste Effect heeft een clip gemaakt bij deze heerlijk fuzzende, rockende albumtrack van debuut SOAR en die video is een beste trip an sich.

THE BLACK CULT – FIND A WAY (CLIP)
Douwe Black Cult is amper hersteld van een fietsongelukje of hij gaat nieuwe benevelde avonturen aan en betrekt daar de ganse Grunn underground scene in. Serieus tof nieuw nummer wel!

GOOM – SOLAR MOTEL (ALBUM)
Zo die hadden we even gemist zeg. Zonde en in de herkansing, zodat het voor jou en ons niet een gemiste kans wordt. GOOM is vettig rockend trio met leden van Astrosoniq en ZEUS en RVPrecords bracht de plaat Solar Motel in april al uit. Hierrrr:

THRONELESS – THRONELESS (ALBUM)
Vorige week de eerste track van de Zweedse doom-crew Throneless. En nu de debuutplaat via Music & Riots. 30-10 komt die officieel uit op Heavy Psych Sounds. Malmö fuzzy stonerdoom galore!

GAMA BOMB – SHE THING (TRACK)
Yes! UK thrash metallers Gama Bomb droppen nieuw … Ah die is te makkelijk he? Die track niet hoor. Staat op album Untouchable Glory dat 30 oktober uitkomt op AFM Records.

MASSA – THE DEEP END (CLIP)
Nieuw Rotterdams heavy trio stelt zich voor middels een clip met ‘Marianne Faithfull op haar mötor’. Volledig instrumentale, zware rock door Andrew, Boris en Sjanneke die houden van The Melvins, Giza, Godspeed You! Black Emperor, Sleep, True Widow en Yob. Meer Massa spul op de Bandcamp.

VENOMOUS CONCEPT – ANTHEM (TRACK)
Verse trackprimeur van Venomous Concept, een US grindcore/hardcore punk-band met (ex-) leden van Napalm Death, Brutal Truth, Nuclear Assault en Anthrax. Voorproefje van derde album ‘Kick Me Silly – VC III’ dat 8 januari 2016 22 nummers sterk verschijnt op Season Of Mist.

OUR OCEANS – WHAT IF (LYRIC VID)
Nieuwe Nederlandse band met (ex-)leden van (Exivious, CYNIC, Dodecahedron, Ulsect). Denk aan grootse, melancholische post/ambient. Debuutalbum komt 15 november uit.

ROUX – VOID REFLECTIONS (EP)
Madrileense stoner en alternatieve rock met raspende vocalen. Via Heavy Planet.

VHÖL – THE DESOLATE DAMNED (TRACK)
Californische/Oregon metalgroep met zanger-gitarist Mike Scheidt (bekend van Yob) en leden van Hammers of Misfortune en Ludicra. Tweede album Deeper Than Sky is net uit en hoor je hier:

JACKLUST – THAT JOLLY OL’ PLACE (TRACK)
De Rotterdamse sleazepunkers Jacklust laten zich op de nieuwe single ook van een folky kant horen. Party folkpunk met That Jolly Ol’ Place.

COHEED AND CAMBRIA – ISLAND (CLIP)
Stukje Amerikaanse progrock dan met deze clip van Coheed and Cambria.

HERSCHER – HERSCHER (ALBUM)
Pittige doom en noise uit de Franse regio Auvergne met zware Duits aandoende industrial vocalen, die echter Engels blijken. Interesting. De plaat kwam eigenlijk in augustus uit en wordt nu gepromoot. Zeker even opzetten als doom-fan.

THE BOHICAS – THE MAKING OF (CLIP)
Vanavond speelt The Bohicas in Paradiso en ze hebben een nieuwe clip voor je van het titelnummer van het debuutalbum.

MY BABY – REMEDY II (EP)
Weer My Baby? Ja want die Remedy II EP is nu uit. Luister ‘m nu op Spotify:

KILL FERELLI – SKIN & BONES (LYRIC VID)
Ook in de categorie gemist: Kill Ferelli komt met een nieuwe plaat en hier is de eerste single (inclusief lyrics). Bastards and Sweethearts komt 6 november uit, presentatie diezelfde avond in de Azijnfabriek in thuisstad Roermond.

VVOVNDS – THE WHIP (CLIP)
Vernietigende Belgische band, zo zagen we al op Incubate. The Whip duurt maar 48 hard zwiepende seconden. Album Descending Flesh komt 3 november uit op Hypertension Records.

SALAD BOYS – METALMANIA (ALBUM)
Nieuw Zeelandse dromerige garagerock ’n roll die snel deze kant op moet komen. Op Trouble In Mind en al even uit, maar de albumtour begint net. Nu nog Europese tourdates van het trio Salad Boys.

GHOST AKOESTISCH (SESSIE)
Uitsmijter: Ghost al eens akoestisch gehoord? Dat kan: de band speelt de nummers If You Have Ghosts, Cirice en Mummy Dust live voor radiostation KISW/EL Corazon in Seattle.Deel dit artikel