IJskoud terug: Deftones

IJskoud terug: Deftones

Ook in Week 11 worden we niet teleurgesteld in het (inter)nationale aanbod van HEAVY alternatieve muziek. Gewoon een hele dikke plaat van de Japans-Amerikaanse doom-legende Church Of Misery en van de Zweedse classic rockveteranen Spiritual Beggars, terwijl Monomyth en The Sore Losers laten horen dat eigen waer niet zelden het beste smaakt. En die nieuwe Deftones klinkt gewoon superdik! Dafuq. Daar hadden we nu wel voor op SXSW willen staan. Tijd dat ze wat Benelux-data bekend maken, maar dat moet met al die Nederlandse boekers in Austin toch haast wel goed komen.

Deftones, 3.18.16 Austin TX, SXSW

Deftones, 3.18.16 Austin TX, SXSW

Vorige week geïntroduceerd, goed bevallen en dus wegens succes gecontinueerd: blokjes! Oftewel: eigen hoeken voor bepaalde festivals (het rap naderende Roadburn Festival in Tilburg en FortaRock in Nijmegen) en voor curatoren en tipgevers; NMTH-verslaggever Steven Gröniger en rusteloze duizendpoot Thomas Harteveld. Met een uitdijende Roadburn-sectie en zo zien we het graag.

En dan nogmaals deze tip. Met het oog op de kracht van herhaling, omdat we er gewoon supertrots op zijn en vooral omdat JIJ dat wil horen: Check dus de radiovorm van deze rubriek op de gevleugelde radiozender:

Uitzending Pinguin On The Rocks:
Donderdag van 15:00 – 16:00 uur
Herhaling Pinguin On The Rocks:
Zondag van 19:00 – 20:00 uur

Die uitzending is gebaseerd op deze rubriek Hier is nieuwe muziek van… en zo vind je hier veel nieuwe muziek, die we ook op Pinguin Radio gaan draaien! Niet alles, want daarvoor is hier veel te veel muziek en bovendien zijn veel verzamelde (pre-) streams nog niet op mp3 verkrijgbaar en daarmee draaibaar.

Check onze categorie ‘New Music’ voor meer nieuwe clips en tracks.

 


DEFTONES – DOOMED USER (TRACK)
Tweede Deftones track die loskomt van het aanstaande album Gore (8 april op Reprise Records/Warner Bros. Records). En een pittige. Wij gaan er in ieder geval goed op. Nu nog wat data in de buurt svp, want Rock Am Ring, Download Festival Paris & UK en het Deense Northside zijn toch net uit de route.

CHURCH OF MISERY – AND THEN THERE WERE NONE… (ALBUM)
Church Of Misery stond op Roadburn 2014 en 2009 en daar hebben we goede herinneringen aan. Nu is het nieuwe album And Then There Were None… uit op Rise Above en dat is een beste. Japanse bassist/oprichter Tatsu Mikami zocht voor die zesde langspler nieuwe bandleden in Amerika en vond onder meer Repulsion-zanger Scott Carlson. Lees een interview met de frontman bij Noisey.

SPIRITUAL BEGGARS – SUNRISE TO SUNDOWN/DARK LIGHT CHILD (ALBUM/VIDEO)
Nieuwe plaat van Spiritual Beggars en de Zweden komen weer vintage hardrock uit de bocht. Het negende studio-album is via InsideOut Music en ze hebben er meteen een beste animatievideo bij voor Dark Light Child


MONOMYTH – EXO (ALBUM)
We steken niet onder stoelen, banken, tafels of wat voor meubilair dan ook: we zijn gecharmeerd van dat nieuwe Monomyth album! Album net gepresenteerd in Paradiso, aanbevolen tour volgt. Review hier. Proud to host that Exo stream baby:

MEATBODIES – VALLEY GIRL / HIBERNATION (TRACK)
Hadden we daar een nieuwe Meatbodies track gemist?! Twee zelfs?! Onvergefelijk! Van de makers van het beste garagerockalbum van de laatste twee jaar nog wel! Valley Girl en Hibernation vormen een 7″ die net uit is via Famous Class. En te pre-orderen is op Bandcamp. Ook tof: 27 maart staan ze op Paaspop en 9 april staan ze met Big Ups en Iguana Death Cult in Areafiftyone Skatepark in Eindhoven dankzij Gruismeel. En meer data:
03/27 – Schijndel, NL @ Paaspop Festival
04/06 – Antwerp, BE @ Het Bos
04/07 – Brussels, BE @ VK
04/08 – Rotterdam, NL @ Motel Mozaique Festiva
04/09 – Eindhoven, NL @ Area 51

R.I.P. – IN THE WIND (ALBUM)
Sinds iemand ons een mail stuurde waarin R.I.P. werd getypeerd als ‘old school street doom’ zijn we gegrepen door deze band uit Portland. Album “In The Wind” is nu uit o Totem Cat Records.

STADT – FALSE ALARM (VIDEO)
Het Belgische Stadt is een van de vreemdste snoepjes van de week. En die smaken altijd stiekem het lekkerst. False Alarm heet de nieuwe single en die stamt van heet album Escalators (eind vorig jaar uitgekomen). De clip voor de Vlaamse Krautpoppers is door Grégoire Verbeke in the wastelands van Arizona, Utah en Nevada.

RUSSIAN BATHS – AMBULANCE (TRACK)
Portie kille shoegaze noise, g’damn! Russian Baths uit Brooklyn heeft een goede sound te pakken en dat op hun eerste single ooit. Doe. Maar. Meer. Dan.

LONELY THE BRAVE – RADAR (VIDEO)
Nieuwe video van Lonely The Brave! hier kunt bestellen.

THE SORE LOSERS – SKYDOGS (ALBUM)
Jawel, de branievolle Belgen zijn terug. The Sore Losers mensen, de beste rockband op Excelsior sinds… ehm, Triggerfinger? Slechte formulering dit. Herstel: de tofste Vlaamse rockband in lange tijd. En single Cherry Cherry is niet het enige catchy nummer. Hoort ook in Nederland groot te worden dit.

ST. TROPEZ – ORDER (TRACK)
Spannende nieuwe track van St. Tropez. Order opent rustig, en gaat via een stel rake “Can I get some?” kreten langzaam maar zeker richting wat de Amsterdammers ‘Yacht punk’ noemen en pakt in het derde deel toch aardig door richting noisy post-punk, terwijl de ritmesectie op de achtergrond een Kraut-drive neerlegt.


ROADBURN HOEK
NEW KEEPERS OF THE WATER TOWERS – INFERNAL MACHINE (ALBUM)

Zweedse kosmische rock! New Keepers of the Water Towers brengt Infernal Machine officieel pas 1 april uit op Listenable Records, maar de plaat staat al op Spotify. Via The Obelisk. De tour van de Zweden eindigt op Roadburn (yes!) en bij wijze van lekkermakertje hebben we de Roadburn 2014 show erbij.


SINISTRO – PARTIDA (VIDEO)
Sinistro lijkt elke week wel een nieuwe video te gooien en dat is geen straf. De Portugezen blijken naast doom ook op visueel gebied aardig onderlegd. Vrijdag 15 april spelen ze in de ‘kleine’ Green Room van 013 en dat is best iets om je op te verheugen. Beloftevolle nieuwkomer!

ALKERDEEL – REGARDEZ SES YEUX III (VIDEO)
Cvlt Nation primeur: de nieuwe Alkerdeel. En Regardez Ses Yeux III is best iets om mee te vlaggen. Het gaat om de openingssong van Alkerdeels aanstaande album Lede. Die komt precies 15 april uit op Consouling Sounds, precies de dag dat de Belgen (ft. Gnaw Their Tongues) op Roadburn staan in het NMTH presents Cul de Sac programma. Categorie: gitzwarte pisheftige blacksludgedoomdrone uit Zomergem.


FORTAROCK HOEK
AMON AMARTH – AT DAWN’S FIRST LIGHT (VIDEO)
de Zweedse metalvikingen van Amon Amarth met een nieuwe video en dan weet je dat je wat kan verwachten. Qua riffing, grunting, tempo, melodic death metal en zeker ook visueel. Dat geldt natuurlijk ook voor de show op Fortarock. Eerst komt 10e studioalbum Jomsviking op 25 maart uit via Metal Blade Records/Sony Music.

ABBATH – WINTERBANE (VIDEO)
Nieuwe video van Abbath, de Noorse black metal-baas uit Immortal. Esthetisch weer erg verantwoord. Te zien op Fortarock en de recensie van zijn zelfgetitelde plaat vind je hier.


TIPS VAN STEVEN GRÖNIGER
BABY IN VAIN – MARTHA’S VIEW (TRACK)

Stuiten we daar wederom op Baby in Vain met de track Martha’s View. Het trio uit Kopenhagen oogt als drie verveelde pubermeiden en dat zijn natuurlijk precies de goede ingrediënten om dwarse, opruiende en noisy muziek te maken. De Denen zijn getekend op Partisan Records, dat EP “For The Kids” op 29 april uitbrengt. Lekker.


TIPS VAN THOMAS HARTEVELD
VIRGIN KIDS – GREASEWHEEL (EP)

Sloppy zoals garagerock ’n roll sloppy hoort te zijn. Fijne recente EP van het garagetrio Virgin Kids uit Londen.

THE BLUE RUIN – FROM DUSK TILL DAWN (VIDEO)
Was natuurlijk te verwachten met die titel, en het betreft inderdaad een aardig vage clip. Wel spannend en dat geldt ook voor de muziek van The Blue Ruin die zich mijlenver van ‘voorspelbaar’ begeeft.

BLESS – DADDY DIDN’T MAKE IT AS A ROCKSTAR (VIDEO)
Poppy garage uit de UK met de beste tracktitel in tijden.


Artwork Holy Grove

Artwork Holy Grove

HOLY GROVE – HOLY GROVE (ALBUM)
Heavy psych en stonerrock uit de US of A. Holy Grove heeft net de debuutplaat uit op Heavy Psych Sounds en die gaat er hier als bijzonder lekker gesneden koek in. Dikke grooves ook en die zang van Andrea Vidal is een bonus. Uit Portland, Oregon. Komt tot ons via The mighty Obelisk en is te bestellen via Bandcamp:

SLUG13 – SUPERBURNER
UK grunge/noise/stoner rock in de vrije geest van Tad, Jesus Lizard, Helmet en Monster Magnet. Lekker groovend dat Slug13.

BLACK RAINBOWS – “ELECTRIFY” (VIDEO)
Yeah! Italiaanse fuzzy stonerrock! Black Rainbows dus. Voor liefhebbers van Fu Manchu. Het album Stellar Prophecy volgt 15 april op Heavy Psych Sounds Records.

TAYMIR – DOGHOUSE (VIDEO)
Weer een goede livevideo, damn. Taymir sluit die serie met livesessies met Doghouse wel erg sterk af. Goede teaser ook voor de shows, want na al deze expressie willen we de Hagenezen toch een partij graag live zien…

NIICE! It’s the final live session. ‘Doghouse’. Thank you so very much everybody who worked with us to produce this and…

Geplaatst door //www.facebook.com/Taymirmusic/”>TAYMIR op donderdag 17 maart 2016

SOUL SISTER DANCE REVOLUTION – FENG SHUI (TRACK)
Het is een offensief! Uit de Hofstad! Na Taymir komt ook de SSDR elke week met weer een nieuwe track. Feng Shui rockt minder hard dan de vorige, maar is nog altijd een pittig, pakkend nummertje van formaat.

LANDMVRKS – WINTER FEAT. MATTÉO GELSOMINO (VIDEO)
We are LANDMVRKS a Metal/Hardcore band from Marseille, France. Ah, het begon nog zo lief en dat geldt ook voor de song Winter en de zang van Mattéo Gelsomino van Novelists. Maar daarna knallen de Fransozen er vol op. Van de nieuwe, binnenkort te verschijnen plaat Hollow.

BLACK DECADES – PAVEMENT (TRACK)
Gevalletje ‘band stuurt plaat op en wij zeggen: ‘ok, dan is er al wat uit?’ De track Pavement dus. Black Decades brengt het debuutalbum ‘Hideous Life’ op 4 april uit bij Toztizok Zoundz.

THE BODY/FULL OF HELL – FLESHWORKS (VIDEO)
Een bijzondere collab van The Body & Full of Hell, die onlangs al een even bijzondere cover losliet van Leonard Cohen! Fleshworks is daadwerkelijk een track van de gezamenlijke plaat One Day You Will Ache Like I Ache, die 25 maart uitkomt via Neurot Records. De collaboratie is op 30 april live te zien in Utrecht op Footprints in the Void: The Body + Full Of Hell + Aderlating @ De Helling.

HOLLY WOULD SURRENDER – STAND YOUR GROUND FEAT. TONY LOVATO (LYRIC VIDEO)
Punkpop via White Russian Records. Stand Your Ground is net uitgekomen en heeft een bijdrage van de zanger/gitarist Tony Lovato van Mest. Het album Kaleidoscope komt 1 april uit op dat label dus.

ORANGE MAPLEWOOD – SORRY (I NEVER BELIEVED IN A ROCK ’N ROLL STAR) (VIDEO)
Heule prettige nieuwe track van Orange Maplewood. De Amsterdamse post-grungers gooiden Sorry (I Never Believed in a Rock ’n Roll Star) met een video en kondigden op Never Mind The Hype meteen de Sorry EP (1 april op cassette op het Utrechtse Choking Pigeon Records) en de aftershow van Weezer op 8 april in de HMH aan.

WARCHIEF – WARCHIEF (EP)
Stukje Romeinse fuzzy, heavy progressive psych- en spacerock. In januari uitgekomen op Phonosphera Records. Via Heavy Planet.

THE BLACK VEINS – FLUFFY DOG (VIDEO)
Het Haagse The Black Veins met de nieuwe video die van Fluffy Dogs via puppy love naar voodoopoppen gaat en vandaag te zien was op NMTH.

FABRIK ROYALE – THE SAME MACHINE (EP)
Deef van We Almost Killed The Cabin Crew zit ook in Fabrik Royale. Denk aan heavy riffing rock, stukje post-grunge a la Smashing Pumpkins en die nieuwe EP “The Same Machine” is dus net officieel uit. Check die vijf songs:Deel dit artikel