Ioana Iorgu

Ioana Iorgu laat er beduidend geen gras over groeien. Vorig jaar nog bracht de autodidactische producer met Thick Skin een schrijnende noiserock plaat uit, maar vandaag is het alweer tijd voor een opvolger. Mean Time is 35 minuten aan verschroeiende noiserock en post-punk, over hoofdpijn, medicatie en de soms onvermijdelijke schaduwzijde van het leven. En daar gaan we op deze kille donderdagochtend vlak voor de herfst even heel goed op. Mean Time is nu hier te horen!

Oorspronkelijk geboren in Roemenië, begon Ioana Iorgu op haar negende met gitaarspelen. Inmiddels heeft ze flink wat ervaring opgedaan met drummen en produceren, met inmiddels ook drummer Joris Boerma voor de liveshows en opnames. Het duo was al op Grunnsonic te zien, maar met Mean Time lijkt het een goede opstap naar meer shows, te beginnen met de releaseshow vanavond in Simplon. Want verdomd, dat is ons wel een hele lekkere plaat geworden! Verschroeiende noiserock en post-punk, die doet denken aan de klassieke sound van Sonic Youth en hedendaagse Nederlandse talenten als The Sweet Release of Death. Tracks als Anxiety, Painkillers of Worries razen onverbiddelijk door, messcherp.

Maar het zijn ook vaak de kleine details die het hem doen. Zoals bijvoorbeeld de industriële drones van Automatic Grief en Baby Blue Memories, of de synth effecten die op gelaagde wijze onder Honey doorzoemen. Dikke pluim ook voor het stampende slagwerk van Joris. Met een zomer die vandaag ten einde komt, en een periode van vallende bladeren in het vooruitzicht, een perfecte plaat om die overgangsfase mee in te gaan. Vanavond is de band te zien in Simplon, samen met onstuitbare Popronde Talenten Rats and Daggers. Eerst maar eens snoeihard door je speakers:Deel dit artikel