The Tambles

Bijna weekend! Dus het is weer eens tijd voor een handvol bangers om tenminste de vrijdagochtend door te komen, net voor de lunch. We verzamelden daarom verse tracks uit binnen-en buitenland. Zoals een nieuwe single van Dripping Trees, Zuid-Afrikaanse rot ’n rollers Ruff Majik, de punkers van Periot en Splinter. Maar eerst hebben we nog een clipprimeur van 2018 Popronde-talent The Tambles, met het toepasselijk getitelde Everything Feels Different. De single is een opvolger van het debuutalbum Don’t You Want To Know uit 2019, met een videoclip opgenomen tijdens een tour door Spanje. Genoeg lekkers dus! Pak even een momentje, en beluister hieronder dat nieuwe werk:

The Tambles – Everything Feels Different
Het ging van een leien dakje eerder dit jaar. Met debuutplaat Don’t You Want To Know wisten The Tambles een sterke, aanstekelijke psychrock plaat voor te schotelen, met als gevolg een succesvolle tour door Spanje en vier keer als support voor Supergrass in Duitsland, België en Nederland. In maart weten we natuurlijk allemaal wat er gebeurde, maar gelukkig waren The Tambles er op tijd bij met een nieuwe opname en behoorlijk wat videomateriaal. Everything Feels Different is het resultaat, een heerlijk zomerse voortzetting van het debuut, waarin indie, pop en psychrock tot een geheel gesmeed wordt. Een oorwurm van heb ik jou daar, die je een glimlach op het gezicht bezorgt, gepaard met beelden van de band op diverse plekken in Spanje:

Ruff Majik – All You Need Is Speed
Een extra bakje koffie is niet nodig, want euh…all you need is speed op deze vroege vrijdag. Enter Ruff Majik, een Zuid-Afrikaanse rot”n roll band die al flink wat naam maakt in Europa. In twee minuten razen en tieren de heren zich een weg door het gehoorstelsel. Dit dankzij kleurrijke visuals, een heerlijk smerig gitaargeluid, uptempo ritmes en de haast falsettoachtige vocalen van Johnni Holiday. “Sometimes you just want to drive really fast and get wasted on the cheap stuff”, aldus Holiday. Juist:

Dripping Trees – Grieved
Eerder kwamen Dripping Trees al met het toffe Pulpa, maar nu is daar het dromerige Grieved. Een langzamere track die zich laat kennen door een donkere opbouw. Van kalme coupletten naar een gestage muur van geluid met diverse effecten en distortion. Eerder deze week kwam er al een video uit, maar vanaf vandaag is Grieved ook te vinden op Spotify:

Periot – Gerda
Periot is een vrouwenpunkband uit Arnhem met een ep genaamd Petra uit 2018 op zak. Maar na een livestream op WillemeenTV eerder deze week, is nu ook de nieuwe single Gerda uitgebracht, geheel in quarantainestijl. Het rauwe punkviertal serveert met deze track een ode aan the perfect 90’s van, eentje die aangenaam rammelt en ragt. No-nonsense punk in de stijl van Coathangers en Bikini Kill, check die track hier uit:

Splnter – Take No More
Om maar even voor een cooling down te gaan, hebben we tot slot nog Splinter. Eerder bespraken we al de single Hold My Leash, maar nu hebben de heren ook de b-kant Take No More gelanceerd, een track die een andere kant van de band laat horen. Een kalm nummer die tekstueel gaat over de macht van de superrijken, en op wat voor manier we ondergeschikt zijn als arbeiders-en middenklasse. Aldus Douwe: ”Alle beloftes en mooiweerpraatjes ten spijt, worden de rijken nog steeds rijker ten koste, of eigenlijk op kosten van de midden- en arbeidersklasse. Dit is op zich niks nieuws, maar het lijkt wel of dit fenomeen nu aan de anabolen zit: rijken worden superrijken en trekken met hun rijkdom op schaamteloze manier steeds meer macht naar zich toe.” Zo is het maar net! Take No More komt van een special Roadburn 7 inch, en is hier te bestellen.Deel dit artikel