Met zoveel toffe releases is het natuurlijk lastig om alles bij te houden. Ook de afgelopen week is er zowel in binnen- als buitenland genoeg tof spul uitgekomen. Daarom verzamelden we vandaag vijf dikke nieuwe tracks om deze zonnige dinsdagmiddag mee door te komen. Een uiterst gezonde dosis muziek voor de dopaminereceptoren, met een nieuwe video van alt/indierockers The Arthurs, titanische post-metal Belgen Psychonaut, punkrock van de bovenste plank met March en Screw Houston, evenals de nieuwste video van Rotterdam comeback kids Life’s Electric. Gun jezelf een momentje, en check dat nieuwe werk hieronder uit:

MARCH MET START AGAIN
March is natuurlijk al enkele tijd geen onbekende meer, maar met ook al Reaper’s Delight in het Bruut Nationaal Product van deze maand en een tour op komst, is het heavy punkrockende viertal lekker productief. En daar kunnen we dan ook het verse Start Again aan toevoegen. Een track die wat minder de focus legt op de blazende stonerinvloeden van Reaper’s Delight, maar juist meer de poppy kant van punkrock dankzij een heerlijk catchy refrein. Krijg die maar eens uit je hoofd! Check de Facebookpagina van March voor alle tourdata, en beluister die nieuwe track hier:

THE ARTHURS MET RED LETTER DAYS
Eerst nog maar even de rust pakken met Red Letter Days van The Arthurs. Ze kwamen recentelijk nog met het psychedelische Leave This Town, maar nu is daar de splinternieuwe video en tweede single. De band, afkomstig uit diverse hoofdsteden van het land, maakt muziek met een basis in indie/altrock, maar ook een psychedelisch tintje, wat goed terug te horen is in deze track. Het begint dan ook kalm met slepende, dromerige indie. Maar stukje bij beetje nemen de gitaren toe en verandert de track in een atmosferisch werkstuk. De video zelf heeft een gastrol van actrice Kiki van Deursen (o.a. Van God Los) en is hieronder de bekijken:

LIFE’S ELECTRIC MET GUILLOTINE
Laten we maar meteen zwaar doorpakken met de nieuwe video van Life’s Electric, de Rotterdammers die na een periode van stilte terugkeren met deze en meer grote plannen voor dit jaar. Guillotine is een hevige alternative metal stamper, met flink wat melodie en een opzwepend refrein, sterk ingezongen door frontman Ferry van der Woude. Laatstgenoemde kwam in een donkere periode terecht toen hij zag dat zijn grootste voorbeelden hem voorgingen naar een plek waar hij ze niet wil volgen. Met de track Guillotine heeft hij zijn grootste angst van zich af kunnen schrijven; “De tracks die ik de laatste tijd heb geschreven met Life’s Electric hebben mij diep naar binnen laten kijken en doen inzien dat er andere manieren zijn om met mijn demonen te dealen. Ik ben mijn bandleden eeuwig dankbaar dat ik dit met ze mag doen.” De intrigerende video zie je hieronder terug:

PSYCHONAUT MET THE STORY OF YOUR ENSLAVEMENT
Psychonaut zagen we al eerder tekeergaan met het vlammende Kabuddah, maar nu zijn ze terug met de hevige track The Story of Your Enslavement, dat op 6 maart 2020 op plaat verschijnt. En man, wat een zwaar kunstwerk is dit! Technische gitaarloopjes, Gojira-achtig drumwerk en afwisselende zang: Psychonaut lijkt over alle ingrediënten van een dikke proggy post-metalact te beschikken! Unfold The God Man zal op 6 maart 2020 worden uitgebracht via Pelagic Records, en The Story of Your Enslavement is al een smakelijk voorgerecht:

SCREW HOUSTON MET COUNT US OUT
Heerlijk, die sound van Screw Houston! De Utrechtse/Brabantse band maakt in your face DIY-punk, maar met een zwaardere inslag, die af en toe naar de old school hardcore neigt. En na de vorige single Midway hebben ze met Count Us Out weer een toffe track te pakken, die dealt met het bepalen van je eigen weg binnen deze maatschappij. Goed in lijn met die no-nonsense benadering van Screw Houston dus! De single is uitgekomen via het geliefde underground label White Russian Records, en hieronder te beluisteren:

Voor meer heavy muziek van vaderlandse bodem pak je natuurlijk het, maandelijks ververste, Bruut Nationaal Product mee!Deel dit artikel