Joy Club Cassidy Cassidy

Het is weer tijd voor een new music round-up, want we krijgen genoeg muzikaal materiaal voor de kiezen elke week. Mochten we vanochtend nog de nieuwe video van Psychonaut in première laten gaan, hebben we vanavond een exclusieve primeur van de Zuid-Afrikaanse pretpunkers Joy Club Cassidy Cassidy. Maar ook op eigen bodem waren er weer heel wat brute ontdekkingen, dus om het wachten op het volgende Bruut Nationaal Product wat te overbruggen, lichten we ook nog eens verse singles van Fluisteraars, Neighbours Burning Neightbours en At First uit. Bijna weekend met nog een dag voor de boeg, dus verwen jezelf deze donderdagavond nog even met wat toffe tracks: 

JOY CLUB CASSIDY CASSIDY MET ANTI-FAN
Zuid-Afrika is steeds meer een vruchtbare alternatieve scene aan het ontwikkelen, van sludgers The Drift tot de death metal van Thread of Omen. Maar ook qua punk kruipen er steeds meer bands naar de oppervlakte. Met vandaag Joy Club Cassidy Cassidy, waarvan we de nieuwste single Anti-Fan die morgen uitkomt, vanavond al exclusief laten horen, hier op NMTH. Anti-Fan gaat over een toeschouwer die uitgedaagd werd negatieve dingen te roepen naar de band tijdens een van hun optredens. Het nummer zelf is een vrolijke punkrocker, met een catchy refrein, een vernuftige gitaarsolo en simpelweg een lekker tempo, afkomstig van het opkomende album 22 Songs.


NEIGHBOURS BURNING NEIGHBOURS MET SOFTLY
Neighbours Burning Neighbours liet met Grace al heerlijke Rotterdamse noisey postpunk horen, maar met Softly weten ze helemaal een slepende, heerlijk rammelende rocker voor te schotelen. De track blinkt uit in een aangenaam sinistere melodie, gepaard met de venijnige, onheilspellende samenzang tussen Daanie van den IJssel en Alicia Breton Ferrer (tevens van The Sweet Release of Death). Een rauwe en akelige sound, maar ook heel lekker. Dat beloofd wat voor de eerste langspeler:

FLUISTERAARS MET NASLEEP
Man, wat een woeste Bennekomse blackmetalbeuker hebben de heren van Fluisteraars er weer uitgeperst met die nieuwe track Nasleep. Afkomstig van Bloem, hun opkomende langspeler en opvolger van Luwte uit 2015, is Nasleep een hevige track van 7 minuten, die naast flink wat blastbeats ook genoeg experimenteert met samenzang, melodie en pianotonen, ontspringend in een emotionele climax. Bloem komt uit op 28 februari, beluister hier alvast een veelbelovend voorproefje:

AT FIRST MET WANDERLUST
Eerder zagen we At First al terug als Video van de Week met For What It’s Worth, maar morgen is daar de deadline voor de release van Deadline, het nieuwe album van de Bredase alt-metalband. Als laatste zoethoudertje dus nog even de nieuwe single Wanderlust, hieronder te bekijken. 1 februari aanstaande zaterdag speelt de band een albumrelease show in Mezz te Breda, met Pandora’s Key als support. Check het Facebook-event voor meer info!

 

 

 Deel dit artikel