Monster Truck op FortaRock, foto Rob Sneltjes

Monster Truck op FortaRock, foto Rob Sneltjes

Ja ja, beetje misleidende kop, maar als je goed leest klopt het wel. Het toeval wil dat onze prijsvraag voor de show van Monster Truck op 28 maart in Melkweg Amsterdam (+ 2 gesigneerde singles!) samenvalt met de bevestiging dat de Canadese heavy rockers de Europese afscheidstour van Deep Purple mogen supporten. Sweet! Hoewel het einde van Deep Purples ‘Long Goodbye Tour’ officieel niet bekend is, mag je aannemen dat het optreden op vrijdag 2 juni in de Ziggo Dome, Amsterdam zoniet je laatste, dan toch wel een van de laatste kansen is om de iconische rockers in deze contreien aan het werk te zien. Deep Purple werd onlangs opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en brengt op 7 april nog studio-album Infinite uit.

Monster Truck singlesDe prijsvraag voor 2 gesigneerde singles + 2 tickets voor Monster Truck @Melkweg op 28 maart loopt via onze Facebook

Waar Deep Purple in Amerika Alice Cooper op sleeptouw neemt en in de UK Europe (als in: de band Europe), daar is Monster Truck de special guest op de tournee door Europa. Best een hele eer voor de Canadese band die ook van hard- en bluesrock houdt, daar een dosis Southern rock aan toevoegt en natuurlijk nog even aan de weg mag timmeren om een vergelijkbare iconische status te bereiken. Niettemin zijn ze hard op weg. Monster Truck knalde vorig jaar nog uit de Melkweg Bovenzaal en ploegde ook een stuk Goffertpark om namens FortaRock. Daar was alle reden toe, want het album Sittin’ Heavy kwam in 2016 uit en deed de naam eer aan. Met singles als The Enforcer en het heerlijke, met een Sabbath-riff openende Don’t Tell Me How To Live (daarvan kun je dus die gesigneerde singles winnen!) trokken ze al flink de aandacht en maakten die verwachtingen waar met Sittin’ Heavy. Het tweede album kwam op 12 februari 2016 uit via Mascot Records/Mascot Label Group en vestigde de status van de Ontario riff-mengers als aankomende heavy weights.

Dus:
Monster Truck

Melkweg, Amsterdam
Dinsdag 28 maart
FB-event
Prijsvraag voor 2 tickets + 2 gesigneerde singles

Check die laatste plaat Sittin’ Heavy nog eens:Deel dit artikel