Foto door: Tom Roelofs

Vorige maand plofte de video van Maker’s Remorse nog op onze digitale deurmat, maar met het nieuwe album Course of Action, uit op 25 oktober, gaat vandaag weer een smakelijk voorgerechtje in première. Nieuwe track Cease/Commence is een heerlijk smeulende voortzetting van die eerste single, met pakkende ritmes en glibberende gitaarriffs. 

Even voorstellen…
De Gentse heren van Mind Rays kwamen zo nu en dan al op onze radar, maar vanaf het debuut Nerve Endings uit 2017 was Mind Rays al gauw geen onbekende meer in het Belgische punklandschap. Een heerlijke noisy garagepunkplaat met een old school atmosfeer. Brutaal, recalcitrant maar ook fris, met een gezonde focus op pakkende songwriting. Net als het debuut komt ook Course of Action uit via het Zweedse label PNKSLM, en ligt dit nieuwe werkstuk op 25 oktober in de schappen.

Course of Action en nieuwe video Cease/Commence
Voor Course of Action is Mind Rays eveneens onder gebracht bij Consouling Agency, een tak van het Consouling Sounds label die DIY-bands begeleidt bij de totstandkoming van nieuwe releases. In vier en een halve dag zijn tien tracks opgenomen, in Hightime Studio te Herk-de-Stad, samen met Pieter-Paul de Vos van Raketkanon. Met beide singles belooft het nieuwe album dus een zeer behoorlijke opvolger te worden. Cease/Commence loopt dan ook over van de charme die Mind Rays uitstraalt: een vlotte punktrack met minutieuze drums, zwepende gitaarslagen en de eigenaardige punkstrot van zanger Sis Sevens. Dit onder visuele begeleiding van oude b-films, animaties en docu’s waarin executies, hallucinante rituelen en bomaanslagen te zien zijn.

Course of Action komt op 25 oktober uit via het Zweedse PNKSLM Recordings en is opgenomen in Hightime Studio te Herk-de-Stad. In de gaten houden dus! Check ook de Bandcamp van Mind Rays voor meer info.

 Deel dit artikel