Mind Rays

Mind Rays, foto Tom Roelofs

We kunnen het soms ook allemaal niet meer bijbenen, al die nieuwe muziek die ook nog eens allemaal op vrijdag lijkt te landen. Veel bands verpakken dat geweld in een mooie video en we kregen er zelfs drie op rij binnen. Prachtspul en dat allemaal uit de Lage Landen. Wat te denken van Mind Rays uit Gent, Abdomen uit Leeuwarden en de nieuwe Amsterdams-Haags-Leidse all-starformatie Splinter? Niet gek he, daar gaan we dan:


MIND RAYS – Maker’s Remorse
Een van de tofste bands die de afgelopen jaren uit België opstond: Mind Rays uit Gent kennen we van de geweldige noisy punkplaat Nerve Endings. En er komt een nieuwe aan! Maker’s Remorse is alweer de tweede single. 25 oktober volgt tweede album Course Of Action op PNKSLM Recordings. Releaseparty op 21 november in De Centrale in Gent.

ABDOMEN – RASH
De furieuze Friezen zijn terug! De mannen (2 stuks) stonden gisteren nog als BoyAkira op Popronde Nijmegen te knallen, maar ondertussen ligt Abdomen zeker niet stil. Ze namen enkele maanden terug een nieuwe EP op en daar is net de nieuwe single van los: Rash. Het is meteen het titelnummer en er is ook een video bij:

SPLINTER – HURT
Van Splinter hadden we al gehoord in het kader van het Last Night On Earth Festival. Een soort supergroep met zanger Douwe Truijens en Sander Bus (nu gitarist) van Death Alley, toetsenist Gertjan Gutman van Birth Of Joy en drummer Barry van Esbroek van Vanderbuyst. Maar muziek was er tot nu toe niet en met Hurt laten ze meteen goed van zich horen. Lekker rawkend, punky, psychedelisch orgeltje erbij en dankzij de zang van Douwe schakelen ze gemakkelijk tussen rauw en catchy. 12 oktober is de eerste show, een thuismatch op Last Night On Earth in het Skatecafé in Amsterdam.Deel dit artikel