The Girl Who Cried Wolf‘Triprock of ‘hypnotische doompop’ noemen ze het en de muziek is in ieder geval duister, stemmig, diep-melancholisch en meeslepend genoeg om je mee te voeren. Het Belgische The Girl Who Cried Wolf heeft er samen met de Nederlandse regisseur Marnix Ruben ook een passende video bij geschoten die je deze zondag op NMTH ziet. Taken is al de tweede single en vierde videoclip van debuutalbum Ruins en die vind je allemaal onderaan.

Invloeden van Portishead tot Wovenhand en Chelsea Wolfe klinken door in de muziek van de Antwerpenaren en wij moeten zeggen dat de video’s daarbij zeer goed getroffen zijn. The Girl Who Cried Wolf bestaat uit: Heleen Destuyver (zang/toetsen), Samir Boureghda (gitaar/toetsen), Michael-John Joosen (drums/vocalen/toetsen), Sofie Sweygers (cello/toetsen) en Willem Meeus (bas/toetsen), waarmee de toetseninstrumenten in ieder geval voldoende vertegenwoordigd lijken. Samir Boureghda kun je nog kennen uit VanKatoen en de Utrechtse post-metal act Atlantis.

Marnix Ruben maakte ook de video voor hun nummer Volt. De band schrijft over de video: “De clip van Taken zit vol symboliek, en ook tal van verwijzingen naar het Lynchiaanse Volt (trouwkleed, zelfde type omgeving). Bijzonder aan de werkwijze was het volledig analoog opnemen op 16mm film (Double-X 7222 16). Deze specifieke film werd geïntroduceerd in 1959 en is nog altijd verkrijgbaar in dezelfde kwaliteit als toen. Wat dus de zeer karakteristieke feel geeft aan de beelden.”

Debuutplaat Ruins is vorig jaar door Consouling Agency (bekend van o.a. AmenRa) uitgebracht en is onder meer via Bandcamp te bestellen. De groep is live te bewonderen op 16 april in De Loge in Gent en 30 april in Altstadt, Eindhoven.

YouTube-playlist met na Taken ook de vorige drie video’s:Deel dit artikel