Apologies I Have None_2016_new_presspic_Pharmacie_300dpi (894x1024)Trouwe volgers van de NMTH radioshow op Pinguin on the Rocks kennen Apologies, I Have None al. Verontschuldigingen zijn inderdaad niet nodig om deze aanstormende Britse emocoreband te draaien. We stelden je ook al eens voor aan het nummer Love & Medication en vandaag starten we door met een video-tweeluik, dat naast voornoemde song ook de verbeelding van de track Everybody Wants To Talk About Mental Health bevat.

Indie heartcore noemen ze het zelf en we snappen best dat die muziek van het viertal naar het hart schiet. Wij moeten een beetje denken aan het Schotse Biffy Clyro dat ook zo treffend, maar nog wat grootser, schakelt tussen emotionele zang en hardcore stukken. De stem van Josh Mckenzie is nog wel wat rauwer dan die van Biffy’s Simon Neil, maar de zanger uit Londen weet dezelfde meeslepende snaren te raken. Ook vorige single Wraith was wat dat betreft helemaal raak en we kunnen je dan ook de langspeler die al die tracks bundelt van harte aanraden.

Langspeler? Yup, tweede album Pharmacie komt vandaag uit (Spotify-embed onderaan) en biedt 10 van die tracks. Het Duitse Uncle M Music verzorgt die release, Cargo Records de distributie. Pharmacie is de opvolger van debuutplaat London (2012), die tot de nodige lof en Europese en Australische tourdata leidde. Alle reden dus om aan te nemen dat de vier mannen van Apologies, I Have None weer deze kant op komen, zou je zeggen. Inderdaad! 21 september zie je ze in Kavka in Antwerpen en na een lange lijst van vooral Duitse en Zwitserse shows komen ze in oktober in Nederland aan voor optredens in de Amsterdamse Sugarfactory (15-10) en Dynamo, Eindhoven (16-10). Blackout Problems verzorgt in Nederland het voorprogramma.

Apologies, I Have None live:
21.09. BE – Antwerpen – Kavka
15.10. NL – Amsterdam – Sugarfactory
16.10. NL – Eindhoven – Dynamo

Mini-film in twee delen:Deel dit artikel