MCC, foto Claudio Marino

MCC, foto Claudio Marino

MCC oftewel Magna Carta Cartel, maar de naam van een andere band van enkele leden zal meer belletjes doen rinkelen. Een aantal MCC-leden speelde namelijk ook jarenlang in Ghost en beleefde daarmee wereldsuccessen, grote tournees, feesten, recordings en roem. Daardoor kwam de in dezelfde periode opgerichte groep MCC wat meer in de koelkast te staan. Zonde, maar aangezien Ghost nogal bedreven is in het husselen van de bandbezetting, is er inmiddels alle tijd voor MCC.

De Zweedse groep MCC is in 2006 opgericht door vijf vrienden die erin geloofden ooit groot te worden. Ze schreven dromerige, proggy nummers die uitstekend in de soundtrack van een onbekende of toekomstige film zouden passen. Door nachten door te halen in de studio lukte het ze om het debuutalbum ‘Goodmorning Restrained’ op te nemen. Uitbrengen duurde nog drie jaar: in 2009 kwam het album alleen als digitale download uit.

Gedurende de ‘Ghost-jaren’ werd die plaat niettemin door een publiek opgepikt. En na die jarenlange pauze besloten de leden in 2016 MCC weer op te pakken. Ze brachten in 2017 de nieuwe EP ‘The Demon King’ uit en het debuutalbum verscheen ook fysiek. Nu ligt er een nieuwe single, met video, die je hieronder ziet.

MCC speelt zaterdag 6 oktober in Gebr. de Nobel. Het support in het Leidse poppodium wordt verzorgd door Demon Head. Het Facebook-event vind je hier. Zondag de 7e spelen de Zweden in de Biebob in Vosselaar (Be).

We geven 2×2 kaarten voor de show in De Nobel, Leiden weg op de NMTH-Facebook.Deel dit artikel