We hebben ze stiekem best een beetje gemist die wild mathcorende en post-hardknorrende mannen van Mary Fields. De Utrechters schuimden voor NMTH Popronde 2015 af, stonden dat jaar ook op Buma ROCKS! in Doornroosje en ze speelden de afgelopen jaren op festivals als Bevrijdingsfestival Utrecht, Complexity Fest, Smashfest, Breda Barst, Keifestival en recent zagen we zeer even als vanouds vlammen op het 25 Jaar dB’s Festival. Hartverwarmend, want het was na een bezettingswisseling (onder meer de toetsenist verdween) toch even afwachten of we de groep nog terug zouden zien. Gelukkig wel dus.

Ook op releasegebied werd het geduld flink op de proef gesteld. Na de debuutlangspeler uit 2013 kwam in 2014 alleen nog de EP Paean/Monody uit. Maar vorige week hoorden we dan eindelijk een nieuwe track in de Klap van de Molen podcast (aanrader sowieso). Vannacht verscheen What’s in a Nom de Plume op Spotify (en werd dus snel toegevoegd aan de 666 NMTH Hardhitters) en nu is de video ook live. Meer van dit graag. De video is van de hand(en) van Her Name Is Murder Productions, voor de mix van de single tekende Martin Beusker (in Mailmen Studios) en het masteren gebeurde door Bjørgen van Essen in Forest Sound Studios

DOOMSTAD EN MEER LIVE
We spammen je nog even vriendelijk om de oren met het bericht dat je twee Mary Fielders 16 november aan het werk kunt zien op Doomstad VI, als ze met STAKE en Komatsu de EKKO gaan platwalsen. Mary Fields blijft ook niet stil zitten uiteraard. Er staan voor oktober en november al zeker drie gigs met Palm Reader in Capsloc (Capelle), De Meister (Geleen) en homebase dB’s. Check meer feiten bij Podiuminfo.

Mary Fields in de Hardhitters:Deel dit artikel