Those Foreign Kids, foto Stéphanie van Dee

Hij is weliswaar al bijna een week uit, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Eerder al bespraken we namelijk de glorieuze terugkeer van noiseduo Those Foreign Kids en diens fantastische video The Age of Horrible Sanity. Inmiddels is daar eindelijk de gloednieuwe langspeler Wrestlemania! Op 28 april uitgekomen op cassette via Geertruida, en tevens te streamen voor uwen vermaak. En verdomd, Wrestlemania klapt erop als een full body slam op een goedkope tafel…Stap dus hieronder de ring in!

Erik’s House
Voor de plaat trokken gitarist Marijn Westerlaken en drummer Teun Heijmans de befaamde Amsterdamse studio Erik’s House in, waar ze opnamen met Casper van der Lans. Inclusief vervolgens een mastering gedaan door niemand anders dan Mikey Young (Eddy Current Suppression Ring, Total Control). Goede fundering voor een knallende noiserockplaat dus!

Wrestlemania
En dat is ons er eentje zo blijkt! Van opener Posh tot aan hekkensluiter Tentacles, is Wrestlemania een heerlijk razende plaat geworden. Song For Gandhi bijvoorbeeld, met diens wild heen en weerspringen fuzzriffs en vuige vocalen. Of de deinende boogie van Bear Man. Een hoogtepuntje is Mute ook trouwens, een grimmig kelderpunk epos dat meer en meer aan intensiteit wint, met alle schreeuwerige gevolgen van dien. Eveneens bijzonder: het grotendeels instrumentale Josh, die dan weer smerig hakkend ten tonele verschijnt. Kortom, Those Foreign Kids is back in action! En dit is een plaat die maar gauw op het podium gedeeld moet worden. Wrestlemania is tevens verkrijgbaar als cassette via Bandcamp, maar ook te streamen via Spotify hieronder. Blijf op de hoogte van de band via Facebook en Instagram.Deel dit artikel