Het begint eindelijk weer een beetje op te leven voor The Desmonds. In 2020 brachten ze nog een van onze favoriete Nederlandse EP’s uit met Dripping, maar het leidde logischerwijs nog niet tot veel shows. Nu komt daar eindelijk verandering in, daar de Groningse garagepunkers van The Desmonds niet alleen een flinke lading Popronde shows voor de boeg hebben, maar ook nog eens niet te stoppen zijn qua muziek. Want jawel, want dit onstuitbare kwartet heeft alweer een nieuwe release, en ditmaal een venijnige eerste langspeler genaamd Good Morning America. Beluister hem nu hieronder….

Het zijn goede tijden voor de garagepunk zo blijkt. Zo mochten we recentelijk nog de nieuwe Magnetic Spacemen verwelkomen, die we hier reviewden, maar daaropvolgend is The Desmonds ook weer daar. Good Morning America komt heerlijk binnen op het moment dat alles weer een beetje mag, en dat is voor The Desmonds ook erg fijn. Want de garage van deze heren is aangenaam venijnig, spannend en gemaakt voor springende zalen. Wie de heren aan het werk heeft gezien, weet ook direct waarom. Maar zelfs zonder nog een live kennismaking, is het duidelijk aan Good Morning America dat er getracht is die livesound te recreëren.

En dat is op fraaie wijze dan ook gelukt. Good Morning America is 35 minuten aan vuige, eigenwijze punk die aangenaam rammelt. Zo razen openers als Free en Blame in sneltreinvaart aan je voorbij, terwijl UFO dan weer midtempo gaat, met een aanstekelijke gitaarmelodie en pakkende refreinen. Die eerste drie tracks bieden een goede weergave van die typische The Desmonds sound: messcherp en hard, maar toch ook met een gezonde dosis experimentatie en avontuur. Luister maar eens hoe euforisch en meeslepend een track als That’s Right eindigt, of hoe agressief een track als Suffocation uit de hoek komt, mede dankzij heerlijk smerige zanglijnen. Een van de hoogtepunten is overigens aan het eind, met de track Innocence & Arrogance, een sonisch bakbeest die kapitaliseert op een erg lekkere gitaarriff. Kortom, een sterke plaat die prima fungeert als vervanger voor de koffie, en live gehoord moet worden. Check hem hier:

Good Morning America is op vrijdag 1 oktober uitgekomen via streaming, en is tevens ook verkrijgbaar via Bandcamp. De band is te zien op o.a. Popronde, waarvan tickets via deze link verkrijgbaar zijn. Deel dit artikel