Mutha Flac

Suriname heeft een kleine, maar vette punk/hardcore scene en daar komen mooie dingen uit. Mutha Flac is daar een van de meest recente exponenten van, met hun nieuwe single Balen. Deze band bestaat uit Shavero Ferrier, Shamier Hoeseni en Regillio Padma, alle drie oud-leden van de hardcoreband Skafu. Volgens mij ga je deze dudes bij bijna elke band tegenkomen, want zo’n scene is het en dat maakt het eigenlijk alleen maar vetter hoe daar echt iets DIY opgebouwd wordt.

Door: Guido Segers

Volgens mij is er inmiddels nog een lid bijgekomen, maar om even een beter beeld te schetsen; deze mannen spelen ook in bands als Luguber, LAWHY? en daarvoor was er ook nog eens het bijzonder getitelde De Rotte Appels (je kan hier een interview met Luguber lezen waar Ferrier en Padma deel van uitmaken). Neuk! en de Heideroosjes werden toen al eens genoemd als invloeden, en in Balen hoor je daar wat van terug. Waar Mutha Flac wat meer speels is, kan je vaak politieke thematiek vinden bij de bands uit Suriname. Er speelt genoeg zo te zien, als je deze muzikanten op de socials volgt.

Nu is dit niet de eerste keer dat deze Nederlandstalige (natuurlijk met een accentje) band opgemerkt wordt. Onlangs werd Mutha Flac getekend bij This Could Be Your Music Label uit Amsterdam. Het zou zomaar eens kunnen dat er hier een podium betreden gaat worden in de nabije toekomst.

Mutha Flac is te vinden via Facebook en Instagram. Tevens is EP Bastard Son te streamen via Spotify.

 Deel dit artikel