The Apologist EP1 (1024x683)Gisteren stonden ze nog te rawken in het Fluor Café in Amersfoort en nu gooit The Apologist de hele Emerge EP eruit. De band bestaat sinds 2012 en deed een jaar later de Popronde. De debuut-EP is opgenomen met producer Jurriaan Sielcken (bekend van o.a. Jett Rebel, Lucas Hamming, Coppersky, Aestrid) in de Graveland Studio’s van Arno Krabman, gemasterd door Pieter Kloos in The Void en lag eind vorig jaar al helemaal klaar voor release. Door een blessure van de bassist moesten de Amersfoortse rockers de presentatie echter uitstellen, maar onlangs hing er een dikke pluim witte rook boven de Keistad.

Eerst kregen we begin deze week een voorproefje met de heftige clip van Joel Gibbs bij Reanimate en vrijdag was het dan zover: in vol ornaat speelden ze het nieuwe materiaal. Dat rockte hard. Oordeel nu zelf met die zes tracks op Spotify. The Apologist maakt ook deel uit van De Harde Tak, een nieuw Amersfoorts platform uit de koker van Postulart Music.

Presentatie in Fluor gemist? 20 februari kun je ze in Rockbar Ozzy in Apeldoorn aan het werk zien met Belgische geestverwanten Tangled Horns en wij vertrouwen erop dat daar nog wel wat data bij gaan komen.
Deel dit artikel